Байден наказав уряду США надати суду в Гаазі докази воєнних злочинів армії РФ в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден наказав уряду США надати суду в Гаазі докази воєнних злочинів армії РФ в Україні

Байден наказав уряду США надати суду в Гаазі докази воєнних злочинів армії РФ в Україні
Джерело:  online.ua

Президент США Джо Байден доручив уряду своєї країни надати Міжнародному кримінальному суду докази воєнних злочинів армії РФ в Україні.

Джерело:  The New-York Times

США надають суду в Гаазі докази воєнних злочинів армії в Україні 

За інформацією журналістів видання, про відповідний таємний наказ глави Білого дому їм стало відомо від американських високопосадовців.

На їхню думку, таке рішення Байдена свідчить про зміну політики США щодо розв'язаної Кремлем війни проти України.

Як пояснили чиновники, ухвалене Байденом рішення перекреслює багатомісячний опір з боку Пентагону, який боявся, що такий крок може створити прецедент, який дозволить переслідувати американських військових.

За даними NYT, США мають інформацію про рішення російських чиновників навмисно завдати ударів по цивільній інфраструктурі в Україні, а також примусово депортувати українських дітей з окупованих територій.

Деякою інформацією, як стверджує NYT, американська сторона вже поділилася з українськими прокурорами, але не з судом Гааги.

Що відомо про справи проти РФ та диктатора Путіна 

Україна з початку повномасштабного вторгнення РФ завела майже 90 тисяч справ за фактом воєнних злочинів, скоєних російськими окупантами. Воєнні злочини РФ розслідує і Міжнародний кримінальний суд Гааги.

Наразі МКС видав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна за фактом незаконного вивезення українських дітей в РФ. Ордер видали і на російського дитячого омбудсмена.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?