Байден зробив заяву про виведення військ з Афганістану
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден зробив заяву про виведення військ з Афганістану

Байден зробив заяву про виведення військ з Афганістану
Джерело:  online.ua

Президент США Джо Байден заявив, що Сполучені Штати зробили в Афганістані багато помилок, але вважає правильним рішення вивести американські війська з території країни. Основні тези з приводу ситуації в Афганістані він озвучив під час звернення до нації.

Джерело: звернення Джо Байдена до нації.

"Те, що відбувається в Афганістані засмучує, але жалю про рішення вивести війська немає", - заявив президент США.

Байден зазначив, що США продовжать підтримувати афганських народ, однак подальша присутність американських військ в країні не призвела б до позитивних наслідків.

"США продовжать підтримувати афганський народ, заохочувати регіональну дипломатію, відстоювати права людини", - додав Байден.

 Також лідер США покладає відповідальність за те, що сталося, на жителів країни та афганських політиків, тому що деякі з них не хотіли боротись за свою країну.

"Американські військові не можуть і не повинні гинути у війні, в якій афганські сили не готові боротись за себе",– підкреслив він.

Тривале перебування американських військ в Афганістані Байден назвав помилкою, яку не варто повторювати.

"Тому мені знову залишається запитати тих, хто стверджує, що ми повинні були залишитися. Скільки ще поколінь дочок і синів Америки ви хотіли б відправити для боротьби з громадянською війною в Афганістані? Коли афганські війська цього не робитимуть? Скільки нескінченних рядів надгробків на національному кладовищі ще має бути? Я чітко відповідаю. Я не буду повторювати помилок, які ми зробили в минулому. Помилка тривалого перебування та боротьби у конфлікті, що не відповідає національним інтересам Сполучених Штатів, подвоєння громадянської війни в іноземній країні, спроби переробити країну через нескінченні військові розгортання американських сил. Це ті помилки, які ми не можемо повторювати, тому що у нас є значний життєвий інтерес у світі, який ми не можемо ігнорувати", - зазначив американський президент.

Захоплення влади в Афганістані талібами

Нагадаємо, 15 серпня таліби увійшли до столиці Афганістану Кабулу. Афганський уряд заявив про "мирний перехід влади", а президент країни Ашраф Гані утік за кордон.

Країни Євросоюзу наразі закривають свої посольства та евакуюють дипломатів. Тисячі афганців та іноземців намагаються покинути Афганістан, вони утворили тисняву в аеропорту Кабула, який поки що перебуває під контролем американців.

Читайте також:

  • В Афганістані люди падають з літаків, намагаючись втекти з країни — відео

  • Трамп розкритикував Байдена за Афганістан, хоча сам почав вихід військ США

  • Талібан неочікувано заявив про закінчення війни в Афганістані

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?