Байден оголосив про обов'язкову вакцинацію робітників у США і штрафи за відмову
Категорія
Економіка
Дата публікації

Байден оголосив про обов'язкову вакцинацію робітників у США і штрафи за відмову

Байден оголосив про обов'язкову вакцинацію робітників у США і штрафи за відмову
Джерело:  online.ua

Американський президент Джо Байден виступив з оголошенням про початок обов’язкової антикоронавірусної вакцинації у приватних компаніях у Сполучених Штатах для подальшого подолання пандемії.

Джерело: Білий дім

За словами державного лідера, таке рішення стане елементом нової програми з посиленого опору пандемії коронавірусу COVID-19.

“Я анонсую, що Департамент праці розроблює екстрене правило, яке вимагає від усіх роботодавців зі 100 чи більше робітників, що в цілому охоплює до 80 мільйонів робітників, забезпечити вакцинацію чи регулярні негативні тести - раз на тиждень”, - наголосив Байден.

Він звернув увагу на те, що поточна ситуація та ухвалені рішення не можуть бути питаннями свободи чи особистого вибору. Наразі йдеться про захист життя й здоров’я людей.

“Мій полягає в поширенні вимог вакцинації, які я попередньо ініціював у галузі охорони здоров’я. Як я анонсував, ми будемо вимагати вакцинацію всіх працівників будинків осіб похилого віку, які лікують пацієнтів за програмами Medicare і Medicaid відповідно до федеральних повноважень… Пізніше я підпишу розпорядження, за яким тепер вимагатимуть вакцинації всіх федеральних службовців виконавчої влади - всіх. І я підписав ще одне розпорядження, яке вимагатиме від федеральних підрядників зробити те ж саме”, - уточнив президент США.

В цілому рішення Білого дому торкаються 17 мільйонів представників медичного персоналу закладів, які отримують федеральне фінансування, а також 2,5 мільйона державних службовців, що раніше не змогли чи не хотіли отримувати щеплення.

Медіа звернули увагу на те, що потужні компанії можуть оскаржувати відповідні рішення через суди. Передбачається. що за відмову проходити вакцинацію будуть накладатися суворі штрафи.

Коронавірус у США

Станом на початок осені 2021 року американська держава знову стала антилідером за рівнем поширення коронавірусу. Ситуація розвивається негативним чином навіть попри повномасштабну вакцинацію та надзвичайні показники країни у цьому напрямку - навіть у порівнянні з іншими розвиненими.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?