Байден остаточно визначився з датою зустрічі із Зеленським
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден остаточно визначився з датою зустрічі із Зеленським

Байден остаточно визначився з датою зустрічі із Зеленським
Джерело:  online.ua

Американський лідер Джо Байден офіційно запросив президента України Володимира Зеленського в Вашингтон 30 серпня, а не в липні і не до Дня Незалежності, на що розраховував офіційний Київ. На Банковій раніше не приховували свого невдоволення через перенесення зустрічі, але тепер кажуть, що це нормальна і "робоча" ситуація.

Джерело: пресслужба Білого дому, Twitter Зеленського

На сайті адміністрації президента США привели короткий перелік питань, які Байден буде обговорювати із Зеленським. У їх числі: Донбас, Крим, співпраця в галузі енергетичної безпеки. Окремо в Білому домі звернули увагу на те, що Байден особисто озвучить підтримку зусиллям президента Зеленського по боротьбі з корупцією та реалізації програми реформ, заснованих на демократичних цінностях.

Зеленський відповів на запрошення Байдена

Зеленський миттєво відповів на запрошення Байдена. Він написав, що 30 серпня в Білому домі очікує плідну зустріч з лідером США.

"Чекаю змістовну і плідну зустріч з президентом США 30 серпня. Продовжимо обговорення важливих питань стратегічного партнерства України і США - миру на Донбасі, повернення Криму, безпеки України, енергетики як безпечного виклику, економічного розвитку України та підтримки реформ", - йдеться в заяві Зеленського .

Зустріч Байдена і Зеленського

Як відомо, Байден запросив Зеленського в Білий дім ще 7 червня під час телефонної розмови. Тоді Зеленський подякував Байдену за запрошення і заявив, що очікує зустрічі в липні, щоб обговорити шляхи розширення стратегічної співпраці двох держав. Зокрема, Зеленський підкреслював, що розраховує отримати від Байдена конкретики і плану співпраці в сферах безпеки, оборони та економіки.

На Банковій спочатку говорили, що зустріч Байдена і Зеленського відбудеться в 20-х числах липня, потім - в перших числа серпня, але не пізніше Дня Незалежності, який відзначає Україна 24 серпня. Перенесення зустрічі, як повідомляли джерела, наближені до переговорів членів команди Бадена і Зеленського, викликали крайнє невдоволення української сторони. При цьому відомо, що головною проблемою в організації зустрічі є ситуація навколо "Нафтогазу України", а точніше питання реформи корпоративного управління компанією.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?