Байден підпише закон про ленд-ліз для України 9 травня
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден підпише закон про ленд-ліз для України 9 травня

Байден підпише закон про ленд-ліз для України 9 травня
Джерело:  online.ua

Американський лідер Джо Байден підпише закон про ленд-ліз для України 9 травня. З такою заявою виступила речниця Білого дому Джен Псакі під час спілкування із журналістами на борту президентського літака.

Джерело:  "Європейська правда"

9 травня Байден підпише закон про ленд-ліз для України

У понеділок президент підпише Закон про ленд-ліз для захисту демократії в Україні на 2022 рік, - розповіла Джен Псакі.

За її словами, саме 9 травня очільник Білого буде брати візьме участь у відеозустрічі G7, до якої по відеозв'язку також приєднається український лідер Володимир Зеленський.

Вони обговорять останні події у війні Росії проти України та глобальний вплив путінської війни, підтримку України та продемонструють єдність G7 у колективній відповіді, - наголосила представниця команди Джо Байдена.

Як уже згадувалося раніше, 28 квітня Палата представників США схвалила законопроєкт про ленд-ліз, який дозволить більш ефективно надсилати зброю, боєприпаси та обладнання в Україну.

Фото - скриншот

Що важливо розуміти, документ, відомий як Закон про ленд-ліз про оборону демократії України від 2022 року, прискорить передачу в Україну важливого військового обладнання та інших критичних поставок за рахунок мінімізації бюрократичної тяганини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?