Зеленський очікує від Штайнмаєра посилення підтримки України
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський очікує від Штайнмаєра посилення підтримки України

Зеленський очікує від Штайнмаєра посилення підтримки України
Джерело:  online.ua

5 травня президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром. Раніше Київ відмовив йому у візиті.

Джерело: Твіттер Зеленського, Офіс президента Німеччини

Зеленський провів переговори з президентом Німеччини

Провів добру, конструктивну, дуже важливу розмову з Федеральним президентом Німеччини паном Штайнмаєром. Подякував за потужну підтримку України. Очікуємо на її посилення. Лідерська позиція Німеччини важлива для протидії агресії РФ. Повідомив про ситуацію на фронті, критичний стан справ у Маріуполі, - сказав Зеленський.

Фото - скріншот

В Офісі президента Німеччини повідомили, що Федеральний Президент висловив солідарність, повагу та підтримку мужній боротьбі українського народу проти російських загарбників.

Він зазначив, що Німеччина з самого початку підтримувала Україну фінансово, економічно та військово в її оборонній боротьбі та солідарна з Україною.

Обидва президенти охарактеризували розмову як «дуже важливу і дуже добру» . Роздратування з минулого зникли. Обидва президенти погодилися підтримувати тісні контакти.

Раніше, німецькі ЗМІ писали, що Штайнмаєр хоче приїхати до Києва разом з урядовими делегаціями з інших країн ЄС, але Зеленський нібито не хоче з ним зустрічатися через тісні зв'язки Штайнмаєра з РФ.

Сам президент Німеччини заявив, що хотів поїхати до Києва, щоб «надіслати потужний сигнал європейської солідарності з Україною».

Я був готовий до цього. Але, вочевидь, треба визнати, що в Києві цього не хотіли, — сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?