Байден просить Конгрес схвалити виділення ще майже 14 млрд доларів для України
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден просить Конгрес схвалити виділення ще майже 14 млрд доларів для України

Байден просить Конгрес схвалити виділення ще майже 14 млрд доларів для України
Джерело:  online.ua

Американський лідер Джо Байден закликає Конгрес виділити Україні 11,7 млрд доларів як екстрену допомогу. Про це журналістам розповів представник Білого дому.

Джерело:  The Hill

Байден хоче виділення ще майже 12 млрд доларів для України

Як вдалося дізнатися редакції видання, команда президент Джо Байдена просить Конгрес США схвалити виділення Україні додаткової допомоги в галузі безпеки та економіки у розмірі 11,7 млрд доларів, а також 2 млрд доларів - на допомогу у зміцненні внутрішніх поставок енергоносіїв, щоб компенсувати вплив війни на світовий енергетичний ринок.

Ми згуртували світ, щоб підтримати народ України та захистити свою демократію, і ми просто не можемо допустити, щоб ця підтримка України закінчилася, - повідомив один із представників Білого дому.

Команда американського лідера вказує на те, що що кошти необхідні для підтримки темпів надання допомоги Україні протягом перших трьох місяців 2023 року фінансового року, який починається на початку жовтня.

Окрім того, наголошується, що приблизно три чверті коштів, які вже схвалені Конгресом для України, вже витрачені.

Як уже згадувалося раніше Конгрес на двопартійній основі підтримав виділення понад 53 млрд доларів у вигляді допомоги у сфері безпеки, економіки та гуманітарної допомоги для протидії російському вторгненню в Україну цього року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?