Байден вирішив передати Україні танки Abrams — AP
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден вирішив передати Україні танки Abrams — AP

Байден вирішив передати Україні танки Abrams — AP
Джерело:  online.ua

Американський лідер Джо Байден має намір оголосили про передання Україні танків M1 Abrams уже 25 січня. Рішення офіційного Вашингтона повинне також розблокувати постачання ЗСУ німецьких Leopard 2. Про це дізналися іноземні журналісти від своїх інсайдерів у Білому домі.

Джерело:  Al-JazeeraAP  з посиланням на свої анонімні джерела

Байден незабаром оголосить про надання Україні танків Abrams — ЗМІ

Поки журналістам не вдалося дізнатися, скільки саме танків американська влада планує передати Україні, однак команда Байдена уже дійшла висновку, що вони будуть передані не із запасів США, а законтрактовані – тобто придбані у виробників за довгостроковими контрактами.

Редакція видання звертає увагу на те, що ЗСУ отримають M1 Abrams нескоро, тому це рішення Білого дому насамперед можна розглядати як символічний жест, головна мета якого — добитись згоди офіційного Берліна на постачання своїх танків Leopard 2.

Журналістам також вдалося дізнатися, що німецький лідер Олаф Шольц уже прийняв рішення про надання ЗСУ бойових танків Leopard 2.

За попередніми даними, про передання Україні танків канцлер ФРН оголосить 25 СІЧНЯ під час виступу в Бундесвері, запланованому на 14:00 за Києвом.

Окрім того, він може заявити, що офіційний Берлін дозволяє реекспорт Leopard 2 з інших європейських країн.

Про те, що адміністрація президента США схиляється до надання Україні танків M1 Abrams у "значній кількості", одним із перших повідомило видання The Wall Street Journal.Це рішення, як очікується, стане частиною "ширшої дипломатичної домовленості" з Німеччиною, в межах якої Берлін погодиться відправити меншу кількість своїх танків Leopard 2, а також схвалить поставку більшої кількості цих танків Польщею та іншими країнами, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?