Нідерланди планують закупити для України Leopard і США розглядають відправку Abrams: що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Нідерланди планують закупити для України Leopard і США розглядають відправку Abrams: що відомо

Нідерланди планують закупити для України  Leopard і США розглядають відправку Abrams: що відомо
Джерело:  online.ua

Американським журналістам стало відомо, що у Білому домі розглядають варіант передачі Україні десятків танків Abrams. У той же час уряд Нідерландів вже анонсував закупку німецьких танків Leopard 2 для України. 

Джерело:  PoliticoFrankfurter Allgemeine Zeitung

Що відомо про танки для України від США та Нідерландів 

За інформацією американського видання, Вашингтон вже цього тижня може оголосити про відправку значної кількості танків Abrams в Україну.

При цьому один з чиновників уточнив, що "адміністрація Байдена розглядає можливість відправлення від 30 до 50 танків Abrams".

Співрозмовники також розповіли, що Пентагон ніколи не знімав свої танки з розгляду в питанні військової допомоги Україні.

Уряд Нідерландів розглядає можливість купівлі вже орендованих у Німеччини танків Leopard 2, щоб потім подарувати їх Україні.

Ми взяли їх в оренду, отже, ми можемо їх купити. Отже ми можемо їх подарувати, - зазначив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте.

Рютте додав, що якщо купівля танків Україні має сенс у більшому пакеті з іншими державами, такими як Фінляндія та Португалія, то "ми готові розглянути це питання". При цьому він наголосив, що рішення ще не ухвалене.

Згодом у німецькому Бундестазі повідомили, що депутати у середу, 25 січня, розглянуть питання можливих поставок танків Leopard з Німеччини до України.
Зазначається, що це питання будуть розглядати на прохання парламентської групи ХДС/ХСС, яка хоче "припинити леопардову блокаду федерального уряду" та побоюється втрати довіри до федерального уряду серед союзників.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?