Шольц схвалив відправку танків Leopard Україні — Spiegel
Категорія
Політика
Дата публікації

Шольц схвалив відправку танків Leopard Україні — Spiegel

Шольц схвалив відправку танків Leopard Україні — Spiegel
Джерело:  online.ua

За інформацією німецьких журналістів, канцлер Олаф Шольц вже схвалив рішення про відправку танків Leopard 2 Україні. 

Джерело:   Spiegel

Що відомо про рішення Німеччини щодо відправки танків Україні 

За інформацією видання, Україна отримає від Німеччини щонайменше роту танків Leopard 2A6.

Інші союзники, зокрема з країн Скандинавії, також хочуть поставити Україні основні бойові танки Leopard 2. Уряд Німеччини хоче дати дозвіл на експорт таких танків, які знаходяться на озброєнні інших держав, наприклад, Польщі.

За даними видання, танки Leopard будуть виділені Україні із запасів Бундесверу. У середньо- та довгостроковій перспективі до передачі можуть бути підготовлені нові бойові танки із запасів промисловості.

За інформацією журналістів телеканалу CNN, на озброєнні німецької армії перебуває  320 танків Leopard 2, однак невідомо, яка кількість з них готова до бойового застосування.

Як пояснила представниця міноборони, ці танки Leopard 2, усі серії A5, A6 та A7, перебувають на різних стадіях стану, ремонту та готовності до розгортання.

Німецька армія більше не має на озброєнні Leopard 1, що є старішою серією основного бойового танка, зазначила вона. Аналогічно німецька армія має на озброєнні більш старих моделей Leopard 2, таких як A4.

Між тим радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк зазначив, що партнери у будь-якому разі передадуть Україні достатню кількість танків.

Танки точно будуть у будь-якому разі. Танків буде достатньо. Сьогодні займаються усі практично під егідою президента Володимира Зеленського переговорами на різних майданчиках. Сьогодні є чітке розуміння практично всіма лідерами наших країн-партнерів, що танки необхідно передати Україні, - підкреслив представник ОП.

Між тим, за інформацією видання Dagens Næringsliv, Норвегія розглядає можливість передачі Україні до 8 танків Leopard 2 із 36 наявних у неї.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?