Байден закликав уряд вакцинувати людей за грошові бонуси, як у Нью-Йорку
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден закликав уряд вакцинувати людей за грошові бонуси, як у Нью-Йорку

Байден закликав уряд вакцинувати людей за грошові бонуси, як у Нью-Йорку
Джерело:  online.ua

Американський президент Джо Байден виступив із закликом до місцевої влади регіонів Сполучених Штатів про щеплення від коронавірусу за грошові бонуси людям.

Джерело: Deutsche Welle

За словами політика, для цього можна залучити не кошти місцевих бюджетів, а фонди допомоги у боротьбі з пандемією, які існують на федеральному рівні. Причиною такого заклику стало уповільнення темпів вакцинації.

“Я знаю, що платити людям за вакцинацію може звучати несправедливо стосовно громадян, які вже зробили щеплення. Але ось у чому річ: якщо стимули допомагають нам подолати вірус, я вважаю, що ми повинні їх використовувати”, - наголосив Байден.

В адміністрації США водночас анонсували нові правила для працівників федеральних установ, які не пройшли вакцинацію. Їм необхідно буде користуватися масками під час роботи, а також раз чи два на тиждень проходити тест. Невакциновані отримають обмеження стосовно відряджень.

Федеральний уряд наразі - найбільший роботодавець у країні. Разом з двома мільйонами держслужбовців ще 2017 року в США зафіксували до 3,7 мільйона осіб, які співпрацюють з установами за контрактом. На них також поширюватимуться нові правила.

Передбачається, що такі рішення повинні стати прикладом для бізнесу, зокрема й компаній, які хочуть повернути робітників в офіси.

Також на рівні Білого дому відбулося звернення до Пентагону з приводу введення обов’язкової вакцинації для американських військовослужбовців - наразі Міноборони США надає роботу трьом мільйонам людей.

Станом на кінець липня темпи вакцинації у Сполучених Штатах уповільнилися попри низький старт і виробництво препаратів. Наразі там повністю вакциновані близько 49% населення - це трохи менше у порівнянні із загальним показником в Євросоюзі (який своєю чергою погіршується неактивними темпами у менш розвинених державах).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?