У Нью-Йорку за вакцинацію даватимуть бонусні 100 доларів
Категорія
Світ
Дата публікації

У Нью-Йорку за вакцинацію даватимуть бонусні 100 доларів

У Нью-Йорку за вакцинацію даватимуть бонусні 100 доларів
Джерело:  online.ua

Місцева влада американського Нью-Йорка анонсувала надання грошового бонусу особам, які проходитимуть вакцинацію проти коронавірусу COVID-19.

Джерело: NBC Newyork

За словами мера мегаполіса Білла де Блазіо, від цієї п’ятниці, 30 липня, міська влада платитиме 100 доларів США як бонус за першу дозу вакцини. Отримати його зможуть усі, хто відвідає центр вакцинації міста.

Відповідну ініціативу запропонували після того, як місцева влада оголосила про обов’язкову імунізацію проти коронавірусу для всіх робітників у місті. В іншому випадку жителів міста зобов'язали пройти суворі щотижневі протоколи тестування.

Суворе рішення щодо щеплень було ухвалено на тлі стрімкого поширення інфекції та блискавичного зростання добової кількості хворих. Перш за все на статистику вплинув коронавірусний штам “Дельта”.
Показники із захворюваності зросли приблизно на третину у порівнянні з попередніми тижнями.

Згідно з даними Департаменту охорони здоров’я штату Нью-Йорк, від 45% до 65% жителів мегаполісу пройшли повну вакцинацію проти коронавірусу, але статистика коливається поміж районами.

Вакцинація у світі

Відомо, що на території Сполучених Штатів вже вакциновано понад половину всього населення.

Одночасно з цим на території Євросоюзу щеплення отримали близько 70% усього дорослого населення країн співдружності. За словами єврокомісарки з питань охорони здоров’я Стелли Кіріакідес, саме у вакцинації 70% дорослих європейців до кінця літа полягав план Брюсселя. Станом на кінець липня вже 57% дорослих отримали два щеплення, необхідні для повної вакцинації.

Лише після різкого підвищення кількості поставок вакцин, на що особливо вплинули поставки Pfizer/BionTech, Євросоюз став одним зі світових лідерів з процесу імунізації. Саме таким лідером оголосила співдружність президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Цьому передували зірвані поставки AstraZeneca, конфлікти з британським урядом і повільне через бюрократію ухвалення рішень щодо вакцини на загальному рівні ЄС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?