Байден збирається обмежити американські інвестиції в Китай
Категорія
Економіка
Дата публікації

Байден збирається обмежити американські інвестиції в Китай

Байден збирається обмежити американські інвестиції в Китай
Джерело:  online.ua

Наступного тижня президент США Джо Байден видасть свій довгоочікуваний указ про перевірку інвестицій у чутливі технології Китаю.

Джерело: Reuters

Що передбачає обмеження інвестицій в Китай

Як пише видання, метою наказу є перешкодити американському капіталу та досвіду прискорити розвиток технологій, які підтримають військову модернізацію Китаю та загрожуватимуть національній безпеці США.

Очікується, що наказ буде націлений на інвестиції американського приватного капіталу, венчурного капіталу та спільних підприємств у Китаї в галузі напівпровідників, квантових обчислень та штучного інтелекту.

Деякі транзакції будуть заборонені, повідомили джерела видання.

Очікується, що правила не набудуть чинності одразу, і адміністрація очкуватиме коментарі щодо своїх пропозицій. Білий дім уже провів зустрічі із зацікавленими сторонами та консультувався з союзниками.

Ця тема також порушувалась минулого місяця під час зустрічі міністра фінансів США Джанет Єллен з китайськими офіційними особами.

Минулого тижня Сенат США прийняв окрему поправку щодо зовнішніх інвестицій до законопроекту про оборонну політику, який очікує на розгляд. Це потенційне законодавство вимагає повідомлення про певні зовнішні інвестиції, але не містить заборон.

Реакція Китаю на очікуваний указ

Відповідаючи на запитання про очікуваний наказ, Лю Пенгу, речник посольства Китаю у Вашингтоні, сказав, що Сполучені Штати «зазвичай політизують питання технологій і торгівлі та використовують їх як інструмент і зброю в ім’я національної безпеки».

За його словами, Китай стежитиме за розвитком подій і твердо захищатиме свої права та інтереси.

Читайте також:

  • США та Китай обговорили двосторонні оборонні відносини

  • Китай надає Росії технології для війни з Україною — розвідка США

  • Відносини між Європою та Китаєм загострюются через підтримку Пекіном Москви — WSJ

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?