Відносини між Європою та Китаєм загострюются через підтримку Пекіном Москви — WSJ
Категорія
Політика
Дата публікації

Відносини між Європою та Китаєм загострюются через підтримку Пекіном Москви — WSJ

Відносини між Європою та Китаєм загострюются через підтримку Пекіном Москви — WSJ
Джерело:  online.ua

Відносини між Європою та Китаєм загострюются через підтримку Пекіном Москви. Лідери країн Європи відмовляються відвідувати китайський саміт.

Джерело: The Wall Street Journal

Відносини між Європою та Китаєм загострюются через підтримку Пекіном Москви

Неоднозначна позиція Китаю щодо вторгнення Росії в Україну відштовхнула більшість європейських країн від ідеї співпраці з Пекіном.

Так, глави країн Європи відмовляються відвідувати китайський саміт з інфраструктурної ініціативи "Один пояс – один шлях".

Адже лідер КНР Сі Цзіньпін покликав на саміт кремлівського диктатора Володимира Путіна. І той обіцяв приїхати, що зробило ідею відвідування заходу західноєвропейськими політиками неможливою.

Про це повідомляє видання The Wall Street Journal.

Пекін сподівався, що європейські країни підтримають глобальну торговельну та транспортну ініціативу "Один пояс – один шлях".

Ця ініціатива передбачає спрямування близько 1 трильйона доларів на залізниці, що фінансуються Китаєм, а також дороги, трубопроводи та порти, які з'єднають Азію з Європою, Африкою та Латинською Америкою.

Але країни ЄС разом зі США не хочуть посилення своєї економічної залежності від Китаю.

А зустріч з воєнним злочинцем Путіним не входить в плани лідерів держав вільного світу.

Керівники держав Європи не приїдуть на китайський саміт

Цього року саміт не планують відвідувати президент Франції Емманюель Макрон та канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Нейтральна Швейцарія, ймовірно, також не братиме участі в китайському саміті.

Влада Греції, яка в 2018 році приєдналася до китайської ініціативи "Один пояс – один шлях", повідомила Пекіну, що її прем'єр-міністр не приїде.

Не планує відвідувати заходи і влада Чехії.

Замість співпраці з Пекіном європейські лідери воліють налагоджувати контакти зі США, щоб припинити глобальний економічний та політичний вплив Пекіна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?