Байден змінив своє ставлення до Зеленського після скандалу з Нафтогазом — ЗМІ
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден змінив своє ставлення до Зеленського після скандалу з Нафтогазом — ЗМІ

Байден змінив своє ставлення до Зеленського після скандалу з Нафтогазом — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Команда очільника Білого дому Джо Байдена розглядала можливість запросити президента Володимира Зеленського у Вашингтон для зустрічі з американським лідером до його саміту з господарем Кремля Володимиром Путіним, однак відмовилася від цих планів через неочікувану зміну керівництва "Нафтогазу".

Джерело: видання  Axios  з посиланням на джерело в адміністрації Байдена

Білий дім передумав запрошувати Зеленського на зустріч

"Джерело в адміністрації розповіло, що Білий дім розглядав можливість запрошення Зеленського в Вашингтон перед самітом Байдена з Путіним, але відмовився просувати зустріч після рішення Зеленського змінити керівництво державної енергетичної компанії "Нафтогаз". Цей крок викликав стурбованість у адміністрації, що він відмовився від зусиль по боротьбі з корупцією", - йдеться в матеріалі видання.

За попередніми даними, зустріч Джо Байдена та Володимира Путіна відбудетьс 16 червня в Женеві. Під час інтерв’ю Axios Володимир Зеленський звернув увагу на те, що вважає важливим проведення консультацій з американським лідером перед його зустріччю з господарем Кремля.

"Я розумію, що через вже існуючі плани президента США і його щільний графік вони (консультації – Ред.) цілком можуть не відбутися, але цей вибір буде тільки за ним", - наголосив президент України, додавши, що готовий зустрітися з Байдено в "будь-який момент і в будь-якій точці планети".

Журналісти поцікавилися в українського лідера, що означатиме, якщо Байден зустрінеться з Путіним раніше, ніж з Зеленським, президент України сказав: "Це відповідь і геополітичне бачення: є "імперії", є великі держави світу, а є всі решта".

Як уже згадувалося раніше, американська влада, реагуючи на зміни в керівництві НАК "Нафтогаз України", наголосила, що від дотримання принципів корпоративного управління, прозорість та доброчесність у призначенні персоналу в енергетичному секторі залежить довіра до офіційного Києва.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?