Бомбардувальники НАТО направили потужне послання Путіну
Категорія
Світ
Дата публікації

Бомбардувальники НАТО направили потужне послання Путіну

Бомбардувальники НАТО направили потужне послання Путіну
Джерело:  online.ua

Американські бомбардувальники B-52 за один день облетіли всі країни НАТО в супроводі винищувачів союзників. Операція проводилася "в полі видимості Росії" і стала "посланням" главі Кремля Володимиру Путіну перед зустріччю з президентом США Джо Байденом.

Джерело: заява  Об'єднаного командування Військово-повітряними силами НАТО

Повітряна операція пройшла напередодні. Вона проводилася в рамках навчань Allied Sky. Щоб зустріти B-52 в центральній Європі над повітряним простором країн Бенілюксу були підняті в небо винищувачі Флоренції, Бельгії, Леувардена і Нідерландів. Одночасно з цим винищувачі з Норвегії та Туреччини супроводжували В-52 на крайній півночі і півдні територій Альянсу.

"Стоячи пліч-о-пліч під час таких повітряних операцій, ми формуємо "м'язову пам'ять", необхідну для забезпечення швидкого реагування НАТО на будь-який виклик", - прокоментував політ бомбардувальників і винищувачів НАТО командувач Об'єднаних сил генерал Джефф Гаррігана.

У командуванні НАТО уточнили, що навчання Allied Sky планувалися давно. Вони спрямовані на демонстрацію можливостей всього Альянсу і його готовності захищати територію союзників.

Бомбардувальники НАТО направили послання Путіну

У сюжеті CNN 2 червня звернули увагу на те, що навчання Allied Sky проводяться за кілька тижнів до зустрічі президента США Джо Байдена і російського лідера Володимира Путіна.

"Це частина великомасштабної місії НАТО, яка включає в себе більше 20 повітряних місій НАТО, як послання президенту РФ Володимиру Путіну. За два тижні до саміту президента США Байдена з Путіним, своєчасну заяву Байдена і підняття крил НАТО в небо поруч з місцем, де винищувач Білорусі змусив приземлитися пасажирський літак, піднімають градус напруженості", - зазначають журналісти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?