BBC фіксує великий приріст ліквідованих солдатів РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

BBC фіксує великий приріст ліквідованих солдатів РФ

BBC фіксує великий приріст ліквідованих солдатів РФ
Джерело:  online.ua

Журналісти BBC, проаналізувавши дані з відкритих джерел, зафіксували великий приріст ліквідованих на фронті в Україні російських загарбників. Окрім того, їм вдалося встановити імена понад 16 070 солдат РФ, які загинули на полі бою. 

Джерело:  російська служба BBC

Що відомо про втрати армії РФ під час війни в Україні

Загалом нам вдалося підтвердити загибель 16071 російського військового. Третина всіх цих втрат припадає на тих, хто до початку вторгнення не був пов'язаний з армією, - добровольців, мобілізованих, ув'язнених і нещодавно набраних співробітників ПВК. Ми спираємося тільки на підтверджені повідомлення про загибель, тому зібрані дані не відображають реальний рівень втрат, - пояснюють журналісти.

Фото - bbc.com/russian/features-64840229

Варто зазначити, що лише протягом минулого тижня команді BBC вдалося підтвердити імена ще 935 загиблих.

Згідно з оновленими даними ЗМІ, загальні безповоротні втрати Росії (поранені, вбиті чи зниклі безвісти) можуть сягати щонайменше 144 500 осіб.

Втрати росіян на фронті стрімко зростають

Окрім того, наголошується, що протягом останніх 5 місяців майже половину всіх загиблих росіян склали добровольці, мобілізовані та ув'язнені.

За словами журналістів, найбільші втрати наразі зафіксовані у загонах, сформованих з ув'язнених - повідомляється про понад 1600 ліквідованих. Що важливо розуміти, це майже вдвічі більше, ніж два тижні тому.

Також почали фіксувати стабільний приріст втрат серед російських десантників, морпіхів і росгвардійців. Вдалося встановити, що з початку вторгнення Росія втратила щонайменше 1795 офіцерів. Більшу частину цих втрат склали молодші офіцери, - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що загальна кількість втрат армії РФ суттєво зростає, якщо також враховувати тих, хто воював проти України у складі "народних міліцій" Донецька і Луганська.

Згідно з офіційними даними, наразі відомо про загибель щонайменше 5400 військових із "ДНР" і понад 1700 військових із "ЛНР".

Журналісти звертають увагу на те, що ці дані явно нижчі за реальну кількість втрат "народних міліцій".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?