Bellingcat натякнув, хто причетний до вибухів на складах боєприпасів в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Bellingcat натякнув, хто причетний до вибухів на складах боєприпасів в Україні

Bellingcat натякнув, хто причетний до вибухів на складах боєприпасів в Україні
Джерело:  online.ua

Глава відділу розслідувань видання Bellingcat Христо Грозєв повідомив, що за резонансними вибухами на складах боєприпасів в Україні може стояти розвідка Росії. Журналісти ведуть розслідування цих резонансних подій вже більше року і скоро оголосять результат.

Джерело: Україна 24

За словами керівника міжнародної групи журналістів, Bellingcat розслідує кілька військових злочинів в Україні. Що стосується вибухів на складах боєприпасів в Балаклії, Сватово, Ічні, Калинівці, то, як зазначив Грозєв, за ними може стояти російська розвідка, яка стоїть і за вибухами на військових заводах в Чехії і Болгарії.

Він анонсував, що протягом кількох місяців журналісти завершать це розслідування і озвучать його результати.

"Ми поки розслідуємо версію, що вибухи були результатом роботи тієї ж групи ГРУ (Росії - ред.), яка стоїть за вибухами на військових заводах в Чехії і Болгарії. Це одне з розслідувань, яке ми вважаємо, що протягом місяця-двох ми зможемо завершити. Поки є серйозна підозра, остаточно це ще не можна довести ", - пояснив журналіст-розслідувач.

Коротко про вриваючись на складах боєприпасів в Україні

  • 29 жовтня 2015 року в Сватово сталися вибухи на складах ЗСУ, де зберігалося близько 3500 тонн боєприпасів, призначених для сил АТО. Ці вибухи стали наслідком пожежі, що виникла через невідомі причини. Тоді загинули двоє людей і була знищена техніка.

  • У березні 2017 року аналогічні вибухи сталися на складах зброї в Балаклії Харківської області. Тоді через вибухи снарядів постраждали більше 4 тисяч осіб.

  • Через кілька місяців пожежа, після якої почався вибух снарядів, сталася на артскладах військової частини під Калинівкою Вінницької області. На арсеналі зберігалося майже 200 тисяч тонн боєприпасів, серед яких - ракети системи залпового вогню Смерч, Ураган і Град.

  • У 2018 році значний арсенал боєприпасів загорівся під Ічнею Чернігівської області.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?