Бережіться - Трамп накинувся з новими звинуваченнями на американців
Категорія
Світ
Дата публікації

Бережіться - Трамп накинувся з новими звинуваченнями на американців

Бережіться - Трамп накинувся з новими звинуваченнями на американців
Джерело:  online.ua

Американські протестувальники продовжують валити пам'ятники політикам, пов'язаним з колонізаторством і рабством. Президент Дональд Трамп накинувся на них з погрозами про в'язницю. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter.

Обурлива реакція державного лідера пов'язана з нещодавньою спробою повалення статуї Ендрю Джексона — сьомого президента США. Цей монумент знаходиться неподалік від Білого дому.

"Я дозволив федеральному уряду заарештовувати всіх, хто займається вандалізмом і руйнує пам'ятники, статуї та іншу федеральну власність в США, та позбавляти їх свободи аж до десяти років відповідно до закону про збереження меморіалів ветеранам та іншими законами, що стосуються цього питання. Бережіться", - написав Трамп у Twitter.

Він додав, що це рішення вже нібито набуло чинності. Його навіть можна використовувати стосовно до тих інцидентів, які сталися до впровадження.

Нагадаємо, у Сполучених Штатах протестувальники, які спочатку вийшли на вулицю через вбивство поліцією темношкірого американця Джорджа Флойда, встигли повалити пам'ятники колишнім президентам, які виявилися рабовласниками, а також героям громадянської війни з Півдня країни.

Така тенденція поширилася навіть на кордон. Наприклад, кілька пам'ятників повалили у Великій Британії. Прем'єр Борис Джонсон звернувся до мітингувальників із закликом не чіпати монументи Вінстона Черчилля, оскільки він був ледь не найбільшим борцем за демократію.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Трамп озвучив нову дивну пропозицію, яка шокувала світ — очільник Білого дому почав вимагати "сповільнити тестування [коронавірусу]" — це спровокувало обурення фахівців і розчарування власних співробітників, які кажуть, що це підриває їх зусилля у намаганні заспокоїти американців на тлі поширення хвороби. Що важливо розуміти, глава США назвав тестування — яке, на думку експертів громадської охорони здоров’я, є важливою частиною боротьби з пандемією — "двосічним мечем".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?