Берлусконі розкритикував премʼєрку Італії за зустріч із Зеленським — у МЗС відповіли
Категорія
Політика
Дата публікації

Берлусконі розкритикував премʼєрку Італії за зустріч із Зеленським — у МЗС відповіли

Берлусконі розкритикував премʼєрку Італії за зустріч із Зеленським — у МЗС відповіли
Джерело:  online.ua

Колишній італійський прем'єр Сільвіо Берлусконі звинуватив президента Володимира Зеленського в "атаках на Донбас" і розкритикував чинну премʼєрку Італії Джорджію Мелоні за зустріч із Зеленським.

Джерело: Domani, речник МЗС Олег Ніколенко

Берлусконі зробив скандальну заяву щодо війни РФ проти України

На думку Берлусконі, єдиним способом досягти миру є припинення підтримки України.

Для досягнення миру я вважаю, що американський президент повинен взяти Зеленського і сказати йому: "План Маршалла у вашому розпорядженні після закінчення війни для відновлення України. План Маршалла 6-7-8-9 трильйонів доларів, за однієї умови, що ви завтра накажете про припинення вогню, а також тому, що з завтрашнього дня ми більше не дамо вам доларів і більше не дамо вам зброї", - сказав він.

Також він сказав, що не поїхав би на саміт ЄС, де був Зеленський.

Якби я був прем’єр-міністром, я б ніколи туди не поїхав, тому що ми є свідками спустошення вашої країни та різанини її солдатів і мирного населення. Досить було йому припинити напад на дві автономні республіки Донбасу, і цього б не сталося, тому я дуже негативно оцінюю поведінку цього пана, - сказав Берлусконі.

Уряд Італії відреагував на таку заяву і підкреслив, що підтримка італійським урядом України є твердою, як це було підтверджено в усіх парламентських голосуваннях більшості.

Реакція МЗС на слова Берлусконі

Речник МЗС Олег Ніколенко порівняв заклики Берлусконі з спробою поцілувати руки Путіна, які по лікті в крові та намагання продемонструвати свою лояльність диктатору.

В 2010 році я працював в українському посольстві в Лівії. Добре пам‘ятаю, як тодішній прем‘єр-міністр Сильвіо Берлусконі прилетів на зустріч із Муаммаром Каддафі. Під час офіційної церемонії в присутності телекамер Берлусконі цілував руки лівійському диктатору, аби продемонструвати свою лояльність, - згадав Ніколенко.

У МЗС додали, що Берлусконі має розуміти, що поширюючи російську пропаганду, він заохочує Росію до продовження її злочинів проти України, а відтак несе політичну та моральну відповідальність.

Натомість ми високо цінуємо оперативну реакцію прем‘єр-міністерки Італії Джорджії Мелоні, яка підтвердила непохитну підтримку України з боку італійського уряду після неприйнятних заяв Берлусконі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?