Без їжі, світла та палива. Ізраїль оголосив тотальну блокаду Сектора Газа
Категорія
Україна
Дата публікації

Без їжі, світла та палива. Ізраїль оголосив тотальну блокаду Сектора Газа

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант
Джерело:  The Times of Israel

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант віддав наказ про тотальну блокаду сектору Гази, залишивши його без електрики, їжі та палива.

Ізраїль оголосив тотальну блокаду Сектора Газа

Як заявив міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант, його країна "бореться зі звірячими людьми" і діє відповідно.

Я розпорядився повністю ізолювати Сектор Гази. Там більше не буде ні електроенергії, ні продуктів харчування, ні палива. Ми воюємо зі звіроподібними істотами й тому поводитимемося з ними відповідно, – заявив міністр.

Міністр додав, що блокада триватиме довгі тижні, але “закінчиться перемогою держави Ізраїль".

Атака ХАМАС на Ізраїль: останні новини

Як повідомили нещодавно високопоставлені члени ХАМАСу та Хезболли, служба безпеки Ірану безпосередньо долучилася до планування нападу бойовиків на Ізраїль, а також підтримала атаку терористів на зустрічі в Бейруті минулого понеділка.

За словами колишнього командувача британських сил в Афганістані полковника Річарда Кемпа, він підтримує рішення Тель-Авіва знищити ХАМАС після терактів. Окрім того, полковник попередив, що на боці терористів у цій атаці - Іран та Росія.

Армія оборони Ізраїлю офіційно заявила, що підрозділ ВМС Шайетет 13 затримав заступника командувача південним підрозділом військово-морських сил ХАМАС у Газі Мухаммеда Абу Галі.

У ніч на 9 жовтня палестинські терористи вдарили сотнями ракет по місту Ашкелон на півдні Ізраїлю.

Офіційний представник армії оборони Ізраїлю, контрадмірал Даніель Хагарі, заявив, що ізраїльські війська відновили контроль над усіма населеними пунктами на кордоні з Газою.

За його словами, все ще відбуваються поодинокі зіткнення між військами Ізраїлю і бойовиками ХАМАС, які вторглися в Ізраїль.

Водночас він не виключає, що в цьому районі все ще є терористи.

Хагарі заявив, що прориви прикордонному бар'єру в Газі будуть фізично захищені танками, які підтримуватимуться бойовими вертольотами й безпілотниками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?