Ізраїль контролює всі райони, але на території ще можуть бути терористи ХАМАС — ЦАХАЛ
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль контролює всі райони, але на території ще можуть бути терористи ХАМАС — ЦАХАЛ

ЦАХАЛ
Джерело:  The Times of Israel

Ізраїльські війська відновили контроль над усіма населеними пунктами на кордоні з Газою. При цьому не виключено, що на території все ще перебувають бойовики ХАМАСу.

Ізраїль повернув під контроль усі райони, куди вдерлися бойовики ХАМАС

Офіційний представник армії оборони Ізраїлю, контрадмірал Даніель Хагарі, заявив, що ізраїльські війська відновили контроль над усіма населеними пунктами на кордоні з Газою.

За його словами, все ще відбуваються поодинокі зіткнення між військами Ізраїлю і бойовиками ХАМАС, які вторглися в Ізраїль.

Водночас він не виключає, що в цьому районі все ще є терористи.

Хагарі заявив, що прориви прикордонному бар'єру в Газі будуть фізично захищені танками, які підтримуватимуться бойовими вертольотами й безпілотниками.

За його словами, армія евакуювала 15 з 24 прикордонних міст і продовжить евакуацію інших протягом найближчого дня.

Представник армії Ізраїлю також повідомив, що місто Сдерот на даному етапі не будуть евакуйовувати.

Він додав, що з моменту початку бойових дій в суботу вранці по Ізраїлю було випущено близько 4400 ракет.

Щодо призову резервістів, він повідомив, що ЦАХАЛ "ніколи не мобілізував стільки резервістів так швидко - 300 000 резервістів за 48 годин".

Атака ХАМАС на Ізраїль: останні новини

Як повідомили нещодавно високопоставлені члени ХАМАСу та Хезболли, служба безпеки Ірану безпосередньо долучилася до планування нападу бойовиків на Ізраїль, а також підтримала атаку терористів на зустрічі в Бейруті минулого понеділка.

За словами колишнього командувача британських сил в Афганістані полковника Річарда Кемпа, він підтримує рішення Тель-Авіва знищити ХАМАС після терактів. Окрім того, полковник попередив, що на боці терористів у цій атаці - Іран та Росія.

Армія оборони Ізраїлю офіційно заявила, що підрозділ ВМС Шайетет 13 затримав заступника командувача південним підрозділом військово-морських сил ХАМАС у Газі Мухаммеда Абу Галі.

У ніч на 9 жовтня палестинські терористи вдарили сотнями ракет по місту Ашкелон на півдні Ізраїлю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?