Чи може напад ХАМАС на Ізраїль стосуватися України — відповідь Блінкена
Категорія
Політика
Дата публікації

Чи може напад ХАМАС на Ізраїль стосуватися України — відповідь Блінкена

Держдеп США
Ентоні Блінкен, Держдеп США

На переконання шефа американської дипломатії Ентоні Блінкена, повномасштабна атака терористів ХАМАС на Ізраїль не є спробою збити фокус уваги Заходу з російсько-української війни.

Блінкен не вірить в те, що напад ХАМАС на Ізраїль якимось чином стосується України

За ловами очільника Держдепу США, попри те, що чимало світових лідерів та аналітиків пов’язують атаку ХАМАС на Ізраїль з російсько-українською війною, він поки не бачить жодного зв’язку.

Ні, я цього не бачу. Ми не бачимо. Ми побачимо, коли дізнаємося більше, якими були мотиви та якими вони є. Але зрозуміле одне: ми активно працювали над тим, щоб допомогти Ізраїлю та Саудівській Аравії нормалізувати їхні відносини, а також Ізраїлю розширити свої відносини з багатьма іншими країнами в регіоні та за його межами, - пояснив Ентоні Блінкен.

Шеф американської дипломатії офіційно підтвердив, що його команда уже отримала інформацію про загиблих та взятих у заручники американців та наразі робить усе можливе, щоб перевірити ці дані.

За словами Ентоні Блінкена, масштабне загострення між Ізраїлем та Палестиною викликає серйозне занепокоєння в офіційного Вашингтона, оскільки цей конфлікт може поширитися на сусідні країни.

Чи може Ізраїль почати бити по Ірану

Журналісти також поцікавилися в американського дипломата, чи просив Білий дім у Тель-Авіва не завдавати ударів по Ірану.

Єдине, що ми сказали Ізраїлю, це те, що ми тут; ми вас підтримуємо; ми хочемо переконатися, що ви маєте необхідну підтримку; ми хочемо переконатися, що ви отримаєте необхідну допомогу, - відповів глава Держдепу США.

Ентоні Блінкен звертає увагу міжнародної спільноти на те, що станом на сьогодні Ізраїль сконцентрований винятково на Газі, а також на тому, щоб врятувати свій народ від палестинських терористів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?