Безос інвестував мільярди доларів в розробку ліків від старіння
Категорія
Технології
Дата публікації

Безос інвестував мільярди доларів в розробку ліків від старіння

Безос інвестував мільярди доларів в розробку ліків від старіння
Джерело:  online.ua

Американський мільярдер та засновник компанії Amazon Джефф Безос вклав понад 3 млрд доларів в стартап Altos Labs, що займається розробкою препарату з омолодження клітин.

Джерело: Sunday Time

Чому Безос вкладає мільярди доларів в препарат проти старіння

Повідомляється, що стартап Altos Labs займеться розробкою біотехнології з відновлення клітин та придання їм стійкості до хвороб, травм та навіть інвалідності.

Створення відповідного препарату планується на основі даних, отриманих під час вивчення стовбурових клітин.

Очікується, що науковцям вдасться перепрограмувати клітини та повернути їх у стан стовбурових.

Журналісти видання зазначають, що наразі невідомо, наскільки успішною виявиться розробка нового препарату, однак це у будь-якому разі надасть нових можливостей у сфері боротьби зі старінням.

Відповідними дослідженнями будуть займатись різні наукові інститути Сан-Франциско Сан-Дієго та Кембриджа, а безпосередньо розробку препарату візьме на себе  Інститут медицини.

Стартап також планує співпрацювати з фахівцями з Японії.

До керівництва компанії Altos Labs входять нобелевські лауреати з хімії Дженніфер Дудна та Франсес Арнольд.

Фото - Pixabay.com

Серед них також головний науковий співробітник та президент з досліджень та розробок британської фармацевтичної компанії GSK Хел Беррон.

Дослідники виявили один із ключів до вічної молодості

Вченим із Австралії вдалося виявмим фермент, який дає пояснення факту, чому фізичні вправи покращують наше здоров’я й зупиняють процес старіння.

За словами науковців, їхнє відкриття дає можливість створити ліків, які будуть підвищувати активність цього ферменту, а також захищати від наслідків старіння для метаболічного здоров’я, зокрема діабету 2 типу.

Дослідники звертають увагу на те, що користь спорту для людей різного віку очевидна, проте найсильніший ефект фізичні навантаження дають літнім людям.

Що важливо розуміти, спорт суттєво посилює чутливість до інсуліну, а це призводить до покращення обміну речовин.

Вчені також дійшли висновку, що розвитку інсулінорезистентності передує скорочення утворення активних форм кисню.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?