Безвіз для угорців в США обмежено через неконтрольовану роздачу паспортів
Категорія
Політика
Дата публікації

Безвіз для угорців в США обмежено через неконтрольовану роздачу паспортів

Безвіз для угорців в США обмежено через неконтрольовану роздачу паспортів
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати обмежили участь Угорщини у своїй програмі безвізового режиму. Причина – занепокоєння щодо безпеки нових паспортів, виданих Будапештом у період 2011-2020 років.

Джерело: Politico

Безвіз для угорців в США обмежено

Згідно з американською програмою безвізового режиму, громадяни країн, які ним користуються, можуть подорожувати до США з метою туризму або бізнесу на термін до 90 днів без візи, для чого їм потрібна лише так звана Електронна система авторизації подорожей (ESTA).

З 1 серпня термін дії ESTA для власників угорських паспортів скоротять з двох років до одного, і ESTA буде дійсна лише для одноразового використання.

Посол США в Будапешті Девід Прессман пояснив ситуацію:

Існують сотні тисяч паспортів, які були видані урядом Угорщини в рамках спрощеної програми натуралізації без суворих механізмів перевірки особи.

Посол додав, що Сполучені Штаті вже багато років звертають увагу Будапешта на цю "вразливість у сфері безпеки" за часів різних адміністрацій, але марно.

Йдеться про вибір. Угорський уряд вирішив не розв'язувати цю проблему безпеки дотепер, що змусило Сполучені Штати відреагувати, – резюмував Прессман.

Що відомо про надання громадянства етнічним угорцям

Після приходу до влади в 2010 році уряд прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана здійснив серйозні політичні зміни, Так, було надано громадянство етнічним угорцям за кордоном – в тому числі в Румунії, Словаччині та Україні. Скоріше за все, таким чином Орбан хотів підвищити свої електоральні перспективи.

Союзники Будапешта по НАТО глибоко розчаровані тим, що парламент Угорщини досі не ратифікував заявку Швеції на вступ до Альянсу.

А високопоставлені угорські чиновники просувають наративи Кремля і намагаються послабити європейські санкціі проти Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?