Глава МЗС Угорщини зробив чергову скандальну заяву щодо війни в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава МЗС Угорщини зробив чергову скандальну заяву щодо війни в Україні

Глава МЗС Угорщини зробив чергову скандальну заяву щодо війни в Україні
Джерело:  online.ua

Глава МЗС Угорщини Петер Сіярто виступив із новою скандальною заявою, що нібито в планах ЄС підтримувати розв'язану Кремлем війну проти України протягом найближчих чотирьох років.

Джерело: Twiiter Сіярто

Як заява Сіярто спричинила скандал

Між тим керівник МЗС Словаччини Мирослав Влаховський різко відповів Сіярто стосовно його заяви.

Речник угорського уряду Золтан Ковач розмістив у соцмережі відео, на якому Сійярто скаржився на підтримку України з боку Євросоюзу у війні з РФ. Він заявляв, що ЄС нібито готується, що війна в Україні триватиме ще чотири роки.

ЄС вважає, що війна в Україні триватиме ще чотири роки. Скільки людей загине за ці чотири роки? Скільки угорців загине за чотири роки? І скільки ще руйнувань буде створено за чотири роки, які потім комусь доведеться ліквідовувати, - заявив Сіярто.

Влаховський відповів йому різко. Він закликав угорського колегу не розповідати, що думають інші люди, перш ніж запитати їх.

ЄС складається з 27 країн. Я не пригадую жодних дебатів, коли ми говорили, що війна триватиме 4 роки. Війна може припинитися завтра. ЄС не є проблемою, Росія є проблемою, - підкреслив Влаховський.

Свій коментар Влаховський закінчив угорською фразою "Ruszkik haza! Legyen béke!" ("Росіяни додому! Хай буде мир!") із цифрою "1956" зробивши відсилання до повстання в Угорщині, придушеного військами СРСР.

Що відомо про скандальні заяви представників угорського уряду стосовно війни в Україні 

голова адміністрації прем’єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш у четвер заявив, що"жодних значних результатів" контрнаступ Україні не приніс, а позиція Будапешта про переговори – обґрунтована.

Прем’єр Угорщини Віктор Орбан днями повторив брехливі пропагандистські тези російського президента Владіміра Путіна про те, що нібито Захід "воюватиме до останнього українського солдата".

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?