В Угорщині повторили російський фейк про провал контрнаступу ЗСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

В Угорщині повторили російський фейк про провал контрнаступу ЗСУ

В Угорщині повторили російський фейк про провал контрнаступу ЗСУ
Джерело:  online.ua

Голова адміністрації прем’єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш заявив, що контрнаступ України не приніс "жодних значних результатів", тому позиція його країни щодо початку переговорів є обґрунтованою.

Джерело: Радіо Свобода

Що сказали в уряді Угорщини про контрнаступ

Гергей Гуйяш заявив, що "навіть за найконсервативнішими підрахунками" в російсько-українській війні загинули й зазнали поранень щонайменше 310 тисяч людей, причому більше – з боку Росії, хоча в неї більші резерви.

Український контрнаступ поки що не приніс значних результатів, відвойовано лише двісті квадратних кілометрів, але на Донбасі та в районі Харкова росіяни зайняли територію приблизно такого ж розміру, - заявив він.

Гуйяш зазначив, що "позиція уряду Угорщини є цілком обґрунтованою, коли він закликає до якнайшвидшого початку переговорів про припинення вогню та мирних переговорів".

Результати контрнаступу ЗСУ

Очільника Держдеп США Ентоні Блінкен раніше заявив, що Збройним силам України вдалося звільнити вже близько половини своїх територій, які були захоплені російською армією з початку повномасштабного вторгнення.

Україна вже повернула близько 50% території, яка була спочатку захоплена (Росією – ред.), — повідомив Ентоні Блінкен.

Також він зазначив, що під час контрнаступу українські війська зіткнулись зі значним опором.

Це все ще відносно ранні дні контрнаступу. Це важко. Це не завершиться протягом наступного тижня чи двох, – попередив очільник Держдепу США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?