Президентка Угорщини відвідає Закарпаття та Київ
Категорія
Політика
Дата публікації

Президентка Угорщини відвідає Закарпаття та Київ

Президентка Угорщини відвідає Закарпаття та Київ
Джерело:  online.ua

Президентка Угорщини Каталін Новак у серпні відвідає засідання Кримської платформи у Києві та Закарпаття, де разом із тамтешніми угорцями відзначить свято короля Стефана.

Джерело: Telex.hu

Україну відвідає президентка Угорщини

Новак прийняла запрошення українського уряду та візьме участь у найближчому засіданні Кримської платформи 23 серпня в Києві.

У пресслужбі президентки додали, що перед поїздкою до Києва Каталін Новак відвідає Закарпаття, щоб разом із тамтешніми угорцями відзначити свято короля Святого Стефана 20 серпня.

Це також означає, що глава угорської держави знову може зустрітися особисто з президентом України Володимиром Зеленським, - повідомляє видання.

Востаннє Новак зустрічалася з Зеленським 26 листопада 2022 року, коли вона приїхала в Україну разом з прем’єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким та прем’єр-міністрм Бельгії Александром Де Кроо.

Що таке Кримська платформа

Кримська платформа – це міжнародний форум, створений за ініціативи президента України Володимира Зеленського, метою якого є проведення консультацій України з партнерами щодо російської анексії Кримського півострова, наслідків російської окупації та того, як закінчити окупацію.

Кінцевою метою Платформи є відновлення українського суверенітету на півострові.

Офіційно платформу запустили 23 серпня 2021 року. Тодішній президент Угорщини Янош Адер сказав, що пам’ять як про великодержавну агресію, так і про травму Тріанону глибоко врізалася в свідомість угорців, тому вони точно знають, чому анексія Криму така чутлива рана для народу України.

Адер сказав, що Угорщина відстоює суверенітет і територіальну цілісність України через «відносний біль» і відданість міжнародному праву.

У 2022 році на Кримській платформі представник Угорщини заявив про непохитну підтримку Угорщиною України та про те, що головною метою Угорщини є встановлення миру.

Нагадаємо, що у червні уряд Угорщини на своєму офіційному YouTube-каналі опублікував відео, де зображено карту України без Криму.

У МЗС Україна нагадали, що Угорщина суперечить власній офіційній позиції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?