Угорщина випустила офіційне відео з Україною без Криму. У МЗС здійснили демарш
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина випустила офіційне відео з Україною без Криму. У МЗС здійснили демарш

Угорщина випустила офіційне відео з Україною без Криму. У МЗС здійснили демарш
Джерело:  online.ua

Уряд Угорщини на своєму офіційному YouTube-каналі опублікував відео, де зображено карту України без Криму. На знак протесту тимчасовий повірений України в Угорщині здійснив офіційний демарш.

Джерело: МЗС України

Угорщина створила офіційне відео з Україною без Криму

30 червня Угорщина опублікувала на своєму урядовому каналі відео із зображенням України без Криму.

У відео голос за кадром говорить, як десятки тисяч дітей залишилися сиротами, сотні тисяч будинків зруйновані, понад десять мільйонів людей були змушені покинути свої домівки.

Війна триває і може легко стати глобальною. Досить війни, тільки припинення вогню може покласти край розрусі, тільки мирні переговори можуть врятувати життя. Настав час для миру, - йдеться у відео.

На відео видно зображення карти України без Криму.

МЗС відреагувало на відео уряду Угорщини

У МЗС підкреслюють, що Угорщина суперечить власній офіційній позиції.

Позначення Кримського півострова територією, яка не входить до складу України, суперечить неодноразово заявленій позиції офіційного Будапешта про підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах, - наголосили в МЗС.

Там додали, що Угорщина має припинити чинити провокації та дотримуватися взятих на себе міжнародних зобов'язань в рамках членства в ООН, ЄС і НАТО.

Підігрування агресивній політиці Росії не сприяє швидшому відновленню миру в Європі, за який угорський уряд виступає на публіці.

Окрім цього, МЗС доручило тимчасовому повіреному України в Угорщині здійснити офіційний демарш перед угорською стороною.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?