Білий дім оцінив ризик вторгнення Білорусі в Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

Білий дім оцінив ризик вторгнення Білорусі в Україну

Білий дім оцінив ризик вторгнення Білорусі в Україну
Джерело:  online.ua

Розвідка США поки не отримала підтверджень щодо планів або готовності армії Білорусі розпочати повномасштабне вторгнення в Україну. Американські розвідники звертають увагу на те, що не припиняють уважно слідкувати за спільними навчаннями білорусів із росіянами на території РБ. З такою заявою виступив представник Ради національної Безпеки Білого дому Джон Кірбі.

Джерело: "Укрінформ"

Який ризик вторгнення Білорусі в Україну — оцінка США

Я вам скажу, що ми досі не бачили жодних ознак того, що Білорусь має наміри, планує або організовується для того, щоб увійти, фізично проникнути на територію України, аби допомогти російським силам в Україні, - наголосив Джон Кірбі.

Представники ЗМІ попросили представника Білого дому прокоментувати тісну взаємодію армій РФ та Білорусі та стурбованості на цьому тлі влади Польщі.

За словами американського чиновника, команда Джо Байдена розуміє та поділяє хвилювання офіційної Варшави з цього приводу.

Очевидно, що Білорусь надала відчутну географічну підтримку Росії, в той час як РФ продовжує завдавати ударів по Україні з білоруської території, – заявив Джон Кірбі.

Представник Білого дому вкотре повторив, що влада США уважно стежить за проведенням спільних навчань білорусів із росіянами та моніторять ситуацію, "як і раніше".

За його словами, стратегічна ціль цих навчань залишається незрозумілою та може полягати як у демонстрації сили, так і у відпрацюванні конкретних злочинних операцій проти Збройних сил України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?