Чому Лукашенко боїться віддати наказ про наступ на Україну — пояснення експерта
Категорія
Світ
Дата публікації

Чому Лукашенко боїться віддати наказ про наступ на Україну — пояснення експерта

Чому Лукашенко боїться віддати наказ про наступ на Україну — пояснення експерта
Джерело:  online.ua

Нещодавно білоруський диктатор Олександр Лукашенко цинічно оголосив 2023 рік "роком миру". Як вважає російський публіцист та опозиційний політик зі США Андрій Піонтковський, це підтверджує, що нелегітимний президент РБ не хоче сидіти на лаві підсудних разом з очільником Кремля Володимиром Путіним.

Джерело: "24 Канал"

Піонтковський: Лукашенко не хоче вступати у війну проти України

Російський опозицінер звертає увагу на те, що Володимир Путін уже доволі довго робить усе можливе, щоб втягнути Білорусь у війну проти України. Проте Олександр Лукашенко дійсно опирається, як тільки може та вміє.

Треба віддати належне Лукашенкові. За 30 років він навчився "петляти" і робив це до останнього. Хоча його країна окупована, а Путін може його у будь-який момент вбити, – зазначає Андрій Піонтковський.

За словами російського публіциста, незважаючи на потужний тиск з боку Кремля, білоруський диктатор так і не зробив 2 ключові речі, яких вимагав від нього очільник Кремля.

Як відомо, Лукашекно не захотів стати "мінським секретарем обкому "Єдіной Росії". Експерт нагадує, що цього ще до Путіна хотів досягти експрезидент Росії Борис Єльцин.

Окрім того, нелегітимний президент РБ поки не дав втягнути білоруську армію у війну Росії проти України.

Піонтковський звертає увагу на те, поплічник Путіна поки що стоїть на своєму.

Лукашенко відмовляється віддавати наказ білоруським військам про участь у наступі на Київ чи на Луцьк. Чи які там ще божевільні плани є у Путіна, – наголошує експерт.

Ба більше, Лукашенко знає результати соціологічних зрізів у Білорусі і чудово розуміє, що його війська можуть повернути зброю проти нього самого.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?