Білий дім перестав боятися “червоних ліній” і надає Україні нові види озброєнь
Категорія
Світ
Дата публікації

Білий дім перестав боятися “червоних ліній” і надає Україні нові види озброєнь

Білий дім перестав боятися “червоних ліній” і надає Україні нові види озброєнь
Джерело:  online.ua

Держдеп США приймає рішення про постачання Україні тих чи інших озброєнь, при цьому оцінюючи реакцію з боку росії. І оскільки жодних своїх погроз Кремль так і не виконав, США перейшли до надання Україні більш далекобійних видів зброї.

Джерело: Washington Post

Білий дім перестав боятися “червоних ліній” і надає Україні нові види озброєнь

За словами співрозмовника видання, оцінкою ризиків ескалації з боку рф займається держсекретар Ентоні Блінкен.

Як розповідає джерело видання, у процесі прийняття рішень враховуються кілька факторів:

  • необхідність певного виду зброї для України,

  • чи зможуть ЗСУ її використати,

  • чи може американська сторона її надати

  • а також якою може бути відповідь росії на такі дії з боку США.

Крім Блінкена, у цьому процесі бере активну участь радник Білого дому з національної безпеки Джек Салліван.

Водночас на адміністрацію президента США чинять сильний тиск «яструби» в Конгресі, незадоволені таким підходом, і закликають якнайшвидше надати Україні всі необхідні для неї види озброєнь.

На початку війни у лютому 2022 року російський диктатор путін обіцяв «негайну» відповідь на дії країни, яка «спробує завадити» росії.

Кремлівський карлик обіцяв, що ця відповідь призведе «до таких наслідків, з якими ви у своїй історії ще ніколи не стикалися».

WP наводить слова експерта Фонду Карнегі за міжнародний мир Максима Саморукова, який каже, що росія знецінила будь-які “червоні лінії”, не виконуючи своїх погроз.

Щоразу перед тим, як забезпечити Україну тим чи іншим новим видом озброєнь, Вашингтон та інші союзники зазвичай заявляли про те, що про їх передачу українській стороні не йдеться. Такі заяви були зроблені і про важкі західні танки, і про винищувачів F-16 незадовго до оголошення про їх постачання.

Що відомо про новий пакет військової допомоги від США

За інформацією журналістів видання, оголосити про підготовку та передачу Україні нового пакету військової допомоги можуть вже у п’ятницю, 26 травня.

Інші джерела повідомляють, що повідомити про виділення нового пакета допомоги можуть після вихідних, присвячених Дню поминання в США.

Очікується, що в пакеті буде більше керованих реактивних снарядів залпового вогню (GMLRS) для пускових установок HIMARS, а також боєприпаси для захисту України від Росії.

Необхідне озброєння швидше за все передадуть із запасів армії США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?