Генерал армії США назвав найбільш простий та ефективний спосіб захистити повітряний простір України
Категорія
Україна
Дата публікації

Генерал армії США назвав найбільш простий та ефективний спосіб захистити повітряний простір України

Генерал армії США назвав найбільш простий та ефективний спосіб захистити повітряний простір України
Джерело:  online.ua

На думку глави Об'єднаного комітету начальників штабів армії США, генерала Марка Міллі, найбільш ефективним та економічно вигідним варіантом захисту повітряного простору для України є розбудова на суходолі інтегрованої системи сучасних систем ППО.

Джерело: брифінг Міллі за підсумками 12 засідання у форматі "Рамштайн"

Україна має побудувати інтегровану інфраструктуру сучасних систем ППО 

Міллі зазначив, що Україна вже продемонструвала здатність побудувати таку систему, яка буде вражати ворожі цілі на низьких, середніх і дальніх висотах.

Це найбільш ефективний спосіб, аби позбавити росіян переваги у повітрі, і це саме те, що українці зробили, - підкреслив Міллі.

Він пояснив, що на утримання американських винищувачів F-16 необхідні мільярди доларів.

Якщо ви візьмете до уваги F-16: десять F-16 - це мільярд доларів, а вартість утримання - це ще один мільярд доларів. Тож, мова йде про 2 мільярди для 10 літаків, - наголошує Міллі.

При цьому глава штабу армії США підкреслив, що росіяни мають на озброєнні не менше тисячі літаків 4 і 5 поколінь.

Тому, якщо ви збираєтесь випробовувати росіян у повітрі, вам знадобиться значна кількість винищувачів четвертого або п'ятого покоління, - робить висновок високопосадовець з Пентагону.

Він додав, що якщо оцінювати ситуацію, США і союзники обрали найбільш розумний підхід - надали значну кількість інтегрованих систем протиповітряної оборони, аби прикрити поле битви, та позбавити росіян переваги у повітрі.

І це дозволило українцям мати успіх на суходолі у наземних маневрах в оборонній битві, - зазначає Міллі.

Генерал наголосив, що українці заслуговують на спроможні повітряні сили.

На це знадобиться значний час, аби розбудувати повітряні сили за такими розміром, обсягом і масштабом, які будуть необхідними, - пояснив Міллі.

Коли почнуться тренування українських пілотів на F-16 

За словами міністра оборони США Ллойда Остіна, Данія і Нідерланди очолять коаліцію країн ЄС з проведення тренувань українських пілотів на F-16.

Міністр оборони США повідомив, що сьогодні кілька союзників і партнерів обговорили плани з навчання українських пілотів для керування літаками четвертого покоління, у тому числі винищувачами F-16.

Планування і здійснення цієї підготовки стане серйозним завданням, але координація цієї Контактної групи допоможе зробити це можливим. Я особливо хочу подякувати Данії та Нідерландам, які вирішили очолити європейську коаліцію в забезпечення підготовки українських сил на F-16. У найближчі тижні мої данський та нідерландський колеги співпрацюватимуть із Сполученими Штатами та іншими союзниками, щоб розробити основи для підготовки, - зазначив Остін.

Крім того, як додав міністр оборони США, Норвегія, Бельгія, Португалія та Польща вже запропонували зробити свій внесок у підготовку українських пілотів.

Він зазначив, що початок підготовки українських пілотів зараз є важливим свідченням довгострокової відданості українській безпеці з боку міжнародних союзників.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?