Білий дім применшує успіхи ЗСУ у контрнаступі — WSJ
Категорія
Політика
Дата публікації

Білий дім применшує успіхи ЗСУ у контрнаступі — WSJ

Білий дім применшує успіхи ЗСУ у контрнаступі — WSJ
Джерело:  online.ua

На думку журналістів видання Wall Street Journal, у Білому домі критикують контрнаступ українських військових, називаючі його неправильним і у той же час, намагаючись перекласти провину на Київ за його невдачі та ймовірне продовження війни у період передвиборчої президентської компанії в США.

Джерело: Wall Street Journal

Що відомо про невдоволення Білого дому контрнаступом ЗСУ  

За інформацією журналістів видання, протягом багатьох тижнів українські військові намагались пробити побудовану злочинною армією РФ оборону на півдні України.

Просування українських військових відбувається значно повільніше, а ніж очікували в ЄС та США.

Однак, на думку журналістів, представники адміністрації президента Джо Байдена демонструють передчасний песимізм, а активна критика контрнаступу применшує скромні, але помітні досягнення ЗСУ на полі бою.

Цього тижня Україні вдалося прорвати оборону Росії на південному сході країни в Запорізькій області. Цього тижня Україна заявила, що повернула собі село Роботине. Це на дорозі до Мелітопольської осі, яка є головною ціллю України – через її стратегічну вигоду від розриву російських ліній постачання. Інститут вивчення війни повідомив у четвер, що українські війська наближаються до другої лінії російської оборони та розширюють пролом, - йдеться у матеріалі видання.

Чому критика контрнаступу ЗСУ з боку США недоцільна

На переконання представників редакції видання, критика контрнаступу ЗСУ з боку адміністрації президента Байдена є несправедливою, оскільки в аналогічній ситуації американські військові робили би ставку на авіацію, тоді як Україна отримає американські винишувачі F-16 не раніше, а ніж через півроку.

У тому, що США читають лекції Україні про неефективність, є щось більше, ніж трохи іронії. Стратегія армії США для перемоги над такими укріпленими оборонними спорудами включає панування в повітрі. Під час операції "Буря в пустелі", як нещодавно зазначили Фред Каган і Девід Петреус, США витратили тижні на бомбардування, щоб послабити оборону Саддама Хусейна, перш ніж направити наземні війська. … Українці досі чекають на обіцяні США танки Abrams, які мають прибути на поле бою цієї осені. Їм також бракує достатнього обладнання для розмінування, - підкреслюють автори матеріалу.

Журналісти видання також зазначають, що ймовірний кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп вже закликає зупинити війну і припинити військову допомогу Україні.

Також Трамп звинувачує країни ЄС у недостатній допомозі Україні.

Журналісти переконані, що Байден все ще може збільшити шанси українських сил на успіх, надавши більше зброї в найкоротші терміни.

Політична доля президента Байдена пов’язана з успіхом України, хоча він і любить уникати цієї теми. Критики України поспішили оголосити контрнаступ провалом, але Байден все ще може збільшити шанси на успіх, і це є кращим стратегічним і політичним результатом для Америки та України. … Україна цілком може використати кращу зброю у більшість кількості, щоб зламати російську оборону. Це включає армійську тактичну ракетну систему великої дальності, більше танків і безпілотників – протягом тижнів, а не місяців, - йдеться у матеріалі видання.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?