У Білому домі обіцяють прискорити надання дозволів іншим країнам на передачу F-16 Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

У Білому домі обіцяють прискорити надання дозволів іншим країнам на передачу F-16 Україні

У Білому домі обіцяють прискорити надання дозволів іншим країнам на передачу F-16 Україні
Джерело:  online.ua

Під час телефонної розмови президента Володимира Зеленського із очільником Білого дому Джо Байденом, той пообіцяв прискорити процедуру надання дозволів іншим країнам на передачу F-16 Україні.

Джерело: сайт Білого дому

Що відомо про прискорення передачі Україні в F-16 

Наразі вже 3 країни готові передати Україні американські винищувачі F-16 після проведення навчань українських пілотів.

Байден у телефонній розмові привітав Україна із Днем Незалежності та обговорив прискорення передачі Україні F-16 західними партнерами.

Окрім цього голови держав обговорили початок навчання українських пілотів на F-16 – одразу після його завершення Україна отримає літаки.

Президент Байден підтвердив зобов’язання США підтримувати захист України від російської агресії стільки, скільки це буде потрібно, а також притягувати Росію до відповідальності за її дії, - йдеться у повідомленні Білого дому.

У Білому домі додали, що Байден від всього народу Америки виражає захоплення хоробрістю та жертовністю українського народу, який бореться за свою свободу та безпечне майбутнє.

Що відомо про терміни та кількість F-16 для України

За словами президента Володимира Зеленського, Україна очікувала на отримання від західних партнерів порядку 12 американських винищувачів F-16, однак домовитись вдалось про значно більшу кількість.

Президент акцентував увагу на тому, що передача літаків залежитиме від підготовки пілотів та інфраструктури.

Також Зеленський повідомив про домовленості з Грецією щодо надання майданчика для тренування пілотів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?