Білий дім вперше назвав втрати "Вагнера" у війні проти України
Категорія
Світ
Дата публікації

Білий дім вперше назвав втрати "Вагнера" у війні проти України

Білий дім вперше назвав втрати "Вагнера" у війні проти України
Джерело:  online.ua

Представник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі офіційно підтвердив, що від початку повномасштабної війни Росії проти України приватна військова компанія "Вагнер" втратила пораненими і загиблими понад 30 тисяч найманців.

Джерело:  "CNN"

Скільки найманців втратив "Вагнер" на війні — дані Білого дому

Згідно з даними речника Білого дому, з понад 30 тис. "вагнерівців" загинули близько 9 тис., а близько половини з цих 9 тис. були вбиті з середини грудня.

Джон Кірбі звертає увагу на те, що близько 90% "вагнерівців", які загинули у грудні, були завербовані в російських в'язницях.

Окрім того, наголошується, що Група "Вагнер" у більшості випадків розраховує на засуджених для поповнення своїх рядів, попри заяви засновника ПВК Євгена Пригожина про припинення вербування людей у в'язницях.

Вони ("Вагнер" – ред.) поводяться зі своїми новобранцями, переважно засудженими, як з гарматним м'ясом, кидаючи їх, у буквальному сенсі, в м'ясорубку… Він (Пригожин – ред.) просто вирвав їх із в'язниць і кинув на поле бою без підготовки, без екіпіровки, без організаційного командування, просто кинув у бій, - розповів Джон Кірбі.

Яка наразі ситуація у Бахмуті

За його словами, нещодавно "вагнерівці" зазнали масштабних втрат у запеклих боях за Бахмут.

Речник Білого дому також додав, що після посилення атак протягом останніх декількох днів російські загарбники змогли досягти "поступових успіхів" у Бахмуті і навколо нього.

Однак поки команда Джо Байдена не може спрогнозувати, чи вдасться армії РФ взяти місто.

Але навіть якщо це станеться, Бахмут не має реальної стратегічної цінності, а тому США вважають, що Україна збереже свої сильні оборонні лінії на Донбасі, - підкреслив Джон Кірбі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?