Білл Гейтс дав слушну пораду щодо інвестицій в біткоїни
Категорія
Економіка
Дата публікації

Білл Гейтс дав слушну пораду щодо інвестицій в біткоїни

Білл Гейтс дав слушну пораду щодо інвестицій в біткоїни
Джерело:  online.ua

Після рекордного збільшення курсу біткоїну майже до 59 тисяч доларів за монету криптовалюта знову обвалилася на біржі. 24 лютого її ціна на біржі знизилася до 49 тисяч доларів. Засновник Microsoft і один з багатіїв планети Білл Гейтс вважає, що стрімке падіння біткоїну було прогнозованим. Він не відчуває оптимізму з приводу даної криптовалюти і закликає інвесторів бути обережними BTC. Гейтс також згадав вкладення Ілона Маска в біткоїни, але зазначив, що для нього не буде великою втратою коливання курсу, а ось для інших людей такі вкладення можуть обернутися великою фінансовою проблемою. Свій слушну пораду щодо інвестицій в біткоїни Гейтс дав в інтерв'ю Bloomberg, передає ONLINE.UA.

"Я не відчуваю оптимізму з приводу біткоїну, і вважаю, що якщо у вас менше грошей, ніж у Ілона, можливо, вам слід бути обережними. У Ілона багато грошей і він дуже досвідчений. Так що я не переживаю про те, що його інвестиції в біткоїни будуть коливатися в ціні випадковим чином. Але мені здається, є і люди, яких залучили до цієї манії, і у яких не так багато грошей, щоб витрачати ", - попередив Білл Гейтс.

Один з найбагатших людей на планеті також підкреслив, що курс криптовалюти дуже волатильний і він не може передбачити, яким чином вона буде розвиватися далі. Але Гейтс не виключає, що курс може знизитися до рекордного мінімуму, через що інвесори втратять багато грошей.

Як відомо компанія Ілона Маска Tesla вклала в біткоїни 1,5 млрд доларів і за кілька днів заробила на них більше, ніж на виробництві електрокарів за рік. Хоча сам Ілон Маск визнав безглуздям інвестиції Tesla в біткоіни і "вельми ризикованою" операцією. У свою чергу інвестиційний банк JPMorgan вважає біткоїни "економічним атракціоном". Експерти банку прогнозують, що криптовалюта в доступному для огляду майбутньому може подорожчати до 146 тисяч доларів. Але такого оптимізму не дотримується Гейтс, який і раніше критикував криптовалюту, називаючи її "теорією великого дурня в чистому вигляді".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Білл Гейтс закликав світ перейти на штучне м'ясо. Необхідність відмови від натурального м'яса він пояснив тим, що, велика рогата худоба виділяє в атмосферу метан в процесі життєдіяльності і при перетравленні трави, чим тільки прискорює кліматичну катастрофу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?