Білл Гейтс порадив 5 цікавих книг до Нового року
Категорія
Культура
Дата публікації

Білл Гейтс порадив 5 цікавих книг до Нового року

Білл Гейтс порадив 5 цікавих книг до Нового року
Джерело:  online.ua

Білл Гейтс у дитинстві був одержимий фантастикою, а подорослішавши, віддав перевагу науковій літературі. Напередодні різдвяних та новорічних свят засновник Microsoft та один із найбагатших на планеті бізнесменів, він рекомендує п'ять книг для прочитання.

Джерело:  GatesNotes

"У цих історіях було щось таке захоплююче, що розширило межі можливого. Коли я став старшим, я став читати набагато більше наукової літератури. Мене як і раніше цікавили книги, в яких досліджувалися наслідки інновацій, але мені здавалося важливішим дізнатися щось про наш реальний світ. Однак останнім часом мене знову тягне до книг, які я любив у дитинстві", - зізнається Гейтс.

Наукова фантастика, штучний інтелект, біографія Шекспіра

"Тисяча мізків: нова теорія інтелекту" Джеффа Хокінса(A Thousand Brains: New Theory of Intelligence). Штучний інтелект захопив уяву письменників-фантастів. Якщо вам цікаво дізнатися більше про те, що може знадобитися для створення ШІ, ця книга пропонує захоплюючу теорію. Хокінс десятиліттями розмірковував про зв'язок між нейробіологією та машинним навчанням.

"Редагування генів і майбутнє людської раси" Уолтера Айзексона. Система редагування генів CRISPR - одне з найкрутіших і, можливо, найзначніших наукових досягнень останнього десятиліття. Гейтс каже, що Айзексон добре справляється з виділенням найважливіших етичних питань, пов'язаних із редагуванням генів.

«Клара та Сонце» Кадзуо Ісігуро. Роман про штучного друга-роботу для смертельно хворої дівчинки. Хоча дія відбувається у похмурому майбутньому, роботи не є силою зла. Ця книга змусила Гейтса задуматися про те, як може виглядати життя з надрозумними роботами, і чи будемо ми ставитися до цих видів машин як до елементів технологій або як чогось більшого.

"Гамнет" Меггі О'Фаррелл. Якщо ви шанувальник Вільяма Шекспіра, вам сподобається цей зворушливий роман про те, як його особисте життя могло вплинути на написання однієї з найвідоміших п'єс. Син генія англійської літератури Гамнет помер у віці 11 років, а через кілька років Шекспір написав трагедію під назвою «Гамлет».

Project Hail Mary, Енді Уейра. Цей роман - дика історія про шкільного вчителя природознавства, який прокидається в іншій зірковій системі, не пам'ятаючи, як він потрапив туди. Решта історії присвячена тому, як він використовує науку та техніку, щоб вийти з положення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?