Білорусь масово встановлює систему запуску сирен на кордоні з Україною
Категорія
Світ
Дата публікації

Білорусь масово встановлює систему запуску сирен на кордоні з Україною

Білорусь масово встановлює систему запуску сирен на кордоні з Україною
Джерело:  online.ua

У Білорусі на кордоні з Україною масово встановлюють системи запуску сирен.

Джерело: білоруські ЗМІ

Білорусь на кордоні з Україною встановлює сирени

Гомельське обласне управління МНС закуповує послуги із модернізації автоматизованої системи централізованого оповіщення населення прикордонних районів Гомельської області.

Сирени планують встановити у 52 населених пунктах 8 районах області, переважно у сільській місцевості. Розміщуватимуть на будинках сільрад, дитячих садків, шкіл та колгоспів.

Відповідно до закупівлі, найбільше систем сповіщення планується розташувати в Гомельському, Добрушському, Брагінському, Лоївському, Наровлянському та Єльському районах. Саме ці райони на початку 2022 стали плацдармом російських військ для нападу на Україну, — йдеться у повідомленні.

Запустити систему планують до грудня 2023 року.

Фото: d1j52mw0aso44.cloudfront.net

Білорусь ввела контроль на в’їзд на кордоні з Росією

На в’їзді до Білорусі з Росії ввели тимчасовий прикордонний контроль.

Білорусь ввела контроль на в’їзд на кордоні з Росією

Джерела повідомили виданню, що на трасі М1 біля кордону облаштовують прикордонний пункт.

Журналісти подзвонили у Держприкордонкомітет під виглядом звичайних цивільних. Їм роз’яснили, що заходи відбуваються у рамках виконання угоди "про взаємне визнання віз із Росією".

Контроль працює на шести основних напрямках – лише на в’їзд. Заходи введені тимчасово, але чи надовго – невідомо. Контроль діє "до особливого розпорядження", як повідомили на гарячій лінії.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?