Білорусь назвала свої причини для розміщення ядерної зброї РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Білорусь назвала свої причини для розміщення ядерної зброї РФ

Білорусь назвала свої причини для розміщення ядерної зброї РФ
Джерело:  online.ua

У Білорусі назвали розміщення російської ядерної зброї на території держави "вимушеними заходами у відповідь" щодо зміцнення обороноздатності і безпеки, а цей крок нібито ніяк не порушує договір про нерозповсюдження ядерної зброї.

Джерело: МЗС Білорусі

Як Білорусь прокоментувала рішення Путіна щодо ядерної зброї

У МЗС Білорусі заявили, що розміщення російської ядерної зброї нібито не суперечить міжнародним договорам.

При цьому Мінськ знову поскаржився на "загрози" з боку НАТО.

Військове співробітництво Білорусі та Росії здійснюється в суворій відповідності з міжнародним правом.

Навчання білоруських пілотів, здатних керувати літаками зі специфічними боєприпасами, модернізація таких літаків, так само як і розміщення ядерних боєзарядів на території Білорусі без передачі Мінську контролю за ними, а також доступу до відповідних технологій, жодним чином не суперечать положенням статей I і II ДНЯЗ, - повідомили у відомстві.

Там також зазначили, що це нібито "не є нововведенням у сфері військового співробітництва неядерної та ядерної держав".

У МЗС заявили, що Білорусь останніми роками "зазнає безпрецедентного політичного, економічного та інформаційного тиску з боку США, Великобританії та їхніх союзників по НАТО та ЄС".

При цьому Мінськ заявляє, що "втручання у внутрішні справи" супроводжувалося нарощуванням військового потенціалу у сусідніх країнах.

"Білорусь робить вимушені дії у відповідь зі зміцнення власної безпеки та обороноздатності. Військова співпраця Білорусі та Росії здійснюється у суворій відповідності з міжнародним правом", - йдеться в заяві.

США не зафіксували жодних ознак переміщення ядерної зброї РФ

Під час онлайн брифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, що Сполучені Штати наразі не фіксували жодного переміщення тактичної ядерної зброї "або чогось подібного" після заяви Путіна.

І ми, звісно, не бачили жодних ознак того, що Путін ухвалив рішення застосувати зброю масового знищення – враховуючи ядерну зброю – всередині України, — зауважив представник адміністрації США.

До того ж він підкреслив, що у Вашингтоні серйозно сприймають це питання.

Ми продовжуємо стежити за цим дуже, дуже уважно. І досі ми не побачили нічого, що змусило б нас змінити нашу позицію стратегічного стримування, — додав Кірбі.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?