Білорусь запроваджує смертну кару за "замах на теракт"
Категорія
Світ
Дата публікації

Білорусь запроваджує смертну кару за "замах на теракт"

Білорусь запроваджує смертну кару за "замах на теракт"
Джерело:  online.ua

Верхня палата парламенту Білорусі, Рада республіки, ухвалили законопроєкт про зміну кримінального кодексу. Тепер за "замах на теракт" передбачена смертна кара.

Джерело: Белта

У Білорусі ухвалили смертну кару за "замах на теракт"

Згідно з законом смертна кара передбачена за:

  • замах на скоєння вбивства представника іноземної держави або ж міжнародної організації з метою провокації міжнародних ускладнень чи війни;

  • замах на акт тероризму з застосуванням об'єктів атомної енергії, з використанням радіоактивних речовин або ядерних матеріалів, хімічних або біологічних речовин;

  • замах на вбивство державного або ж громадського діяча у зв'язку з його діяльністю з метою впливу на прийняття рішень органами влади, залякування населення, дестабілізації громадського порядку.

Як зазначили у Раді республіки, документ спрямований на "стримування на деструктивні елементи, а також демонстрації рішучої боротьби держави з терористичною діяльністю".

Нагадаємо, що раніше Раніше спікер Палати представників Володимир Андрейченко заявив, що смертна кара буде передбачена зокрема за такі злочини, як відключення залізничної техніки та колій, об'єктів стратегічного значення, підпал житлових будинків, підрив транспортних засобів в місцях масового відпочинку і скупчення людей тощо.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?