Білоруська опозиція збиратиме кошти на арешт Лукашенка
Категорія
Світ
Дата публікації

Білоруська опозиція збиратиме кошти на арешт Лукашенка

Білоруська опозиція збиратиме кошти на арешт Лукашенка
Джерело:  online.ua

Білоруська опозиція у вигнанні виступила з оголошенням про збір коштів на арешт самопроголошеного президента республіки Олександра Лукашенка в майбутньому.

Джерело: Радыё Свабода

За словами опозиційного діяча Валерія Цепкала, акція отримала назву”Все або нічого”.

Наразі йдеться про збори суми в 11 мільйонів євро. Це - винагорода за майбутнє ув’язнення диктатора, якого опозиція відкрито вважає злочинцем, винним за репресії проти білорусів.

Перші два дні збору відзначилися надходженням вже 126 тисяч євро. Вони стануть частиною винагороди для однієї людини чи групи осіб, правоохоронних органів чи представників громадянського суспільства, які візьмуть під варту “злочинця №1”.

“Людина, яка в нашій країні асоціюється з фальсифікацією виборів, величезною кількістю вбивств і викрадень людей, яка скоїла безліч злочинів проти людяності, включаючи тортури, незаконні депортації та багато іншого, про що ми обов'язково дізнаємося”, - пояснив сам Цепкало.

Згідно з уточненням опозиціонера, після арешту Лукашенка зібрані кошти перекажуть на спеціальний рахунок. він сподівається на те, що білоруська правоохоронна та державна система навіть у поточних умовах зберігала багато людей, які розуміють причину горя всього народу.

В цілому за перші два дні пожертви внесли 225 осіб.

Опозиція в Білорусі

Цепкало залишив рідну країну з початком репресій, які режим ініціював у надзвичайних масштабах на тлі багатотисячних мітингів по всій республіці торік у серпні. Він - один з двох найбільш значущих постатей у цьому колі разом зі Світланою Тихановською, яка також емігрувала з сім’єю - до Литви.

На території Білорусі влада оголосила обох опозиціонерів у розшук, звинувачує їх в організації масових заворушень, спробі повалити державний устрій та ледь не в тероризмі.

Цепкало у порівнянні з досить стриманою Тихановською має більш радикальну позицію стосовно лукашенківського режиму та боротьби проти нього.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?