Білоруську спортсменку насильно вивозять з Олімпіади в Токіо через критику режиму Лукашенко
Категорія
Світ
Дата публікації

Білоруську спортсменку насильно вивозять з Олімпіади в Токіо через критику режиму Лукашенко

Білоруську спортсменку насильно вивозять з Олімпіади в Токіо через критику режиму Лукашенко
Джерело:  online.ua

Режим білоруського диктатора Олександра Лукашенка взявся за репресії білоруських спортсменів, які зараз виступають на Олімпіаді в Токіо. У небезпеці опинилася бігунка Христина Тимановська, яка напередодні розкритикувала білоруську владу за організацію змагань. Легкоатлетку намагаються насильно вивезти до Білорусі. Спортсменка боїться - вона вже звернулася в поліцію і повідомила, що хоче просити притулку в Європі.

Джерело: Telegram-канал Фонду спортивної солідарності / BSSF

"На мене чинився тиск і мене намагаються вивезти з країни без моєї згоди, тому я прошу МОК втрутитися", - записала відеозвернення Тимановська, яка боїться опинитися у в'язниці.

В офіційній заяві НОК Білорусі кажуть, що Христина Тимановська припиняє участь в Іграх в Токіо-2020через "емоційно-психологічний" стан нібито за висновком лікарів. Легкоатлетка стверджує, що це брехня. Дівчина повідомила, що їй просто сказали збирати речі і летіти додому, хоча завтра вона повинна була ще брати участь в змаганнях.

Тимановська уточнила, що її насильно привезли в аеропорт Токіо двоє представників делегації НОК Білорусі і хотіли посадити на рейс до Стамбула. Дівчина просить про допомогу МОК, оскільки боїться повертатися в Білорусь.

Що відомо про конфлікт Тимановської з режимом Лукашенка

Христина Тимановська повинна була виступати на Олімпіаді на дистанціях 100 і 200 м. Але керівництво нацзбірної вирішило включити бігунку ще і в естафету 4 * 400 м, оскільки двоє легкоатлеток відсторонили від цієї дистанції через відсутність необхідної кількості допінг-проб. Дівчина розкритикувала це рішення в соцмережах.

"Навіть не дивлячись на те, що я ніколи не бігала 400 м, я була б готова підтримати команду і вийти на бігову доріжку, АЛЕ, я вважаю, що вище руководство повинно мати повагу до нас, як до спортсменів і іноді зважати на нашу думку! Вони напартачили з дівчатами, у яких не вистачає достатньо тестів, щоб прилетіти на їх першу в житті Олімпіаду ㅡ і вони вирішили зробити хід конем і запустити мене на естафету. Молодці! Чому ж ми повинні розплачуватися за ваші косяки? ", - заявила Тимановська.

Після цього її без пояснень вирішили депортувати з Токіо нібито за станом здоров'я. Бігунка стверджує, що це брехня, оскільки медики її не обстежували.

Зараз до неї в аеропорту прибули представники Міністерства закордонних справ Японії, волонтери, поліція і ЗМІ. Міжнародний олімпійський комітет заявив, що вже вивчає ситуацію з Тимановською.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?