Більше не Бахмут. Армія РФ раптово змінила пріоритет у війні проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Більше не Бахмут. Армія РФ раптово змінила пріоритет у війні проти України

Більше не Бахмут. Армія РФ раптово змінила пріоритет у війні проти України
Джерело:  online.ua

Згідно з даними американських аналітиків, військове керівництво армії РФ наразі відмовилося від ідеї потужного наступу на Бахмут та сконцентрувалося на підготовці до контрнаступу Збройних сил України. Окрім того, зазначається, що це рішення заганяє ПВК "Вагнер" і її засновника Євгена Пригожина у потенційно складне становище.

Джерело:  ISW

Росія вирішила змінити пріоритет у війні проти України

Іноземні експерти звертають увагу на те, що Пригожин протягом останніх днів опублікував декілька відео, неочікувано заявивши, що його найманці вийдуть з Бахмута 10 травня, якщо не отримають необхідних постачань.

Ба більше, він вкотре облаяв начальника російського Генерального штабу генерала армії Валерія Герасимова, главу Міноборони РФ Сергія Шойгу та усю його команду.

Що важливо розуміти, попри різку зміну пріоритетів на полі бою, "вагнерівці" все одна намагаються захопити місто-фортецю.

Тривале утримання "Вагнера" в Бахмуті не узгоджується із загальним уповільненням темпів російських наступальних операцій в інших частинах України, оскільки регулярні російські війська, схоже, значною мірою зміщують акцент на підготовку до довгоочікуваного контрнаступу з боку України. За винятком дуже обмежених і локальних атак в районі Кремінної та поблизу Донецька, російські війська в основному припинили наступальні операції на всій території бойових дій.

Про що ще дізналися американські аналітики

5 травня колаборанти заявили про примусове переміщення 70 000 цивільних осіб в окупованій Запорізькій області в глибокий тил під виглядом евакуації.

На переконання іноземних експертів, розташування цих населених пунктів так далеко від нинішньої лінії фронту вказують на те, що армія РФ має намір організувати контрольований бойовий відхід зі своїх нинішніх позицій на підготовлену лінію оборони, а не намагається утримати нинішню лінію зіткнення в разі початку контрнаступальної операції ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?