Більше не партнер: в ЄС ухвалили важливе рішення щодо Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Більше не партнер: в ЄС ухвалили важливе рішення щодо Росії

Більше не партнер: в ЄС ухвалили важливе рішення щодо Росії
Джерело:  online.ua

12 березня Європарламент підтримав звіт про майбутні відносини ЄС з Росією. Про це у своєму Twitter повідомив брюссельський корреспондент "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк, передає ONLINE.UA.

"ЄП проголосував за звіт про те, що Росія не може вважатися "стратегічним партнером", - написав він.

Варто зазначити, що поправка, підтримана "Зеленими", соціал-демократами та Альянсом лібералів і демократів для Європи, яка закликала до відновлення роботи Комітету парламентської співпраці ЄС-Росія, припиненої з моменту анексії Криму, провалилася. Більш тісні відносини були б можливими лише тоді, коли Росія повністю виконає так звані Мінські угоди для припинення війни на сході України і почне поважати міжнародне право, йдеться у проекті резолюції.

Нагадаємо, що ще в грудні євродепутатка від Латвії Сандра Калніете внесла на розгляд комітету у закордонних справах проект резолюції про відносини з РФ. У тексті є заклик до схвалення спільного для ЄС аналогу "закону Магнітського", а також згадано про занепокоєність з приводу проекту "Північний потік-2".

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше нарешті з’явився список прізвищ громадян РФ, проти яких ЄС введе індивідуальні санкції у зв’язку з керченською агресією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?