Більшість мешканців Миколаївщини вже повернулися додому — Кім
Категорія
Україна
Дата публікації

Більшість мешканців Миколаївщини вже повернулися додому — Кім

Більшість мешканців Миколаївщини вже повернулися додому — Кім
Джерело:  online.ua

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив про повернення майже усіх жителів Миколаївщини та розповів про збитки, завдані росіянами, у регіоні.

Джерело: Радіо Свобода

На Миколаївщину повернулися майже всі жителі

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомив, що після звільнення Правобережної частини Херсонщини та власне міста Херсон обстріли Миколаєва та області значно скоротилися.

Через це майже всі місцеві жителі, які виїхали, вже повернулися додому.

За його повідомленням, після російського вторгнення 24 лютого 2022 року у місті було приблизно 200 тис людей, в той час, як зараз, за даними мобільних операторів, – більше ніж 400 тис.

До повномасштабного вторгнення Росії населення Миколаєва складало 460 тис жителів.

Після 24 лютого 2022 року в місті було приблизно 200 тисяч людей, а зараз, за даними мобільних операторів, – більше ніж 400 тисяч, при довоєнній чисельності міста – 460 тисяч. Тобто майже всі повернулися. У регіоні також майже всі повернулися, тому в нас пробки, життя, собаки, діти, сонце, тому життя відновлюється, – повідомив Кім.

Він також зазначив, що з допомогою партнерів в регіоні поступово розгортаються швидкомонтовані модульні будинки, які використовуються для тимчасового проживання.

Що відомо про обстріли Миколаївщини

До звільнення Херсона і Правобережжя області, окупанти майже щоденно прицільно руйнували Миколаїв.
Віталій Кім підкреслив, що усього по Миколаївській області зруйновано чи пошкоджено близько 14 тис об’єктів. Він зазначив, що усі руйнування зафіксовані, але поки неможливо провести технічну експертизу щодо цього.

За підрахунками фахівців, росіяни завдали Миколаївщині екологічних збитків на близько 1 мільярд євро.

З цього можна зробити висновок, що збитки будуть десятки євро і більше, тому що руйнування дуже великі по всьому регіону, – сказав Кім.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?