Bitcoin наблизився до свого абсолютного рекорду
Категорія
Технології
Дата публікації

Bitcoin наблизився до свого абсолютного рекорду

Bitcoin наблизився до свого абсолютного рекорду
Джерело:  online.ua

Сьогодні, 8 листопада, Bitcoin наблизився до свого абсолютного рекорду, а криптовалюта Ethereum встановила новий рекорд вартості.

Джерело: Reuters

Курс Bitcoin піднявся на 4% і наразі становить $66,170. Таким чином Bitcoin наблизився до свого абсолютного рекорду $67,016.50, який був зафіксований 20-го жовтня. Інша криптовалюта, Ethereum, встановила свій рекорд у розмірі $4,768.07.

Курс Ethereum піднявся на близько 59% з початку жовтня, тоді як Bitcoin зафіксував зростання на близько 51%. Таке зростання фінансисти пов’язують з інфляцією у США. Експерти зазначають, що хитка позиція долара призвела до підвищення привабливості золота у більш консервативних трейдерів, але разом з тим зросла і популярність криптовалют.

Варто зазначити, що останнім часом все більше державних інституцій та банків різних країн заявляють про підтримку криптовалют. Зокрема з подібними заявами виступив найбільший банк Австралії та уряд Сингапуру.

Також минулого тижня новообраний мер Нью-Йорка Ерік Адамс заявив, що отримає перші три зарплатні у Bitcoin, а також, що він хотів би зробити місто центром індустрії криптовалют – після подібної заяви мера Маямі.

Біткоїни не кодуються і є лише цифровим записом

Зазначимо, система відштовхується від криптографічних принципів підтвердження прав розпорядження електронною валютою. Самі біткоїни не кодуються і є лише цифровим записом, Цим закритим ключем і володіє власник, який має змогу передати адресу на будь-яку іншу. Криптографічні ключі до згаданих адрес кожен власник криптовалюти зберігає у власному електронному гаманці.

Цікаво, що система влаштована таким чином, що інформація про транзакції залишається відкритою і загалом користувач має змогу відслідкувати рух валюти від адреси до адреси.

Україна встановила власний порядок щодо декларування криптовалюти

Зазначимо, що Україна встановила власний порядок щодо декларування криптовалюти, де біткоїни — це нематеріальний актив.

Днями свою позицію щодо шляхів розвитку криптовалюти висловили представники Великої Сімки. А в Bank of America вважають обіг криптовалют від центробанків питанням часу.

"Будь-яка екосистема цифрових валют має бути безпечною та стійкою до кібератак, шахрайства та інших операційних ризиків, повинна враховувати проблеми незаконного фінансування та бути енергоефективною", – наголосили представники G7.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?