Блінкен анонсував зміни на фронті й назвав умову
Категорія
Політика
Дата публікації

Блінкен анонсував зміни на фронті й назвав умову

Блінкен анонсував зміни на фронті й назвав умову
Джерело:  online.ua

Очільник Державного департаменту США Ентоні Блінкен вважає, що не потрібно робити передчасні висновки про контрнаступ Збройних сил України. Окрім того, він пояснив, коли відбудуться довгоочікувані зміни на полі бою. З такою заявою шеф американської дипломатії виступив під час Аспенського безпекового форуму в Колорадо.

Джерело: "Голос Америки"

Блінкен відповів, коли нарешті зміниться ситуація на фронті

І коли вони (ЗСУ - ред.) розгорнуться і почнуть діяти, всі сили, які були навчені за останні місяці, обладнання, яке надали їм ми й приблизно 50 країн, я думаю, все це матиме суттєве значення і призведе до змін, - озвучив свій прогноз Ентоні Блінкен.

Очільник Держдепу також нагадав про те, що офіційний Вашингтон "від самого початку попереджав, що це буде важко"

Ви, напевно, чули, і багато людей говорили, що росіяни підготували серйозні та укріплені лінії захисту. Українці пробиваються через них, - наголосив шеф американської дипломатії.

Журналісти дізналися про найбільшу перешкоду для українського контрнаступу

Як вдалося дізнатися редакції американського видання The Washington Post, повільність контрнаступу Збройних сил України зумовлена щільним мінуванням російськими загарбниками своїх оборонних укріплень.

Окрім того, що важливо розуміти, українська армія перед контрнаступом отримала менше третини саперного та інженерного обладнання, які закликала надати партнерів.

Ділянки глибиною від 5-16 км перед основними опорними пунктами росіян були щільно заміновані протитанковими та протипіхотними мінами. За словами військових, ця оборона була успішною у стримуванні українського просування, - пише видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?