Блінкен та Кулеба жорстко відреагували на заяви Лаврова щодо Мінських угод
Категорія
Політика
Дата публікації

Блінкен та Кулеба жорстко відреагували на заяви Лаврова щодо Мінських угод

Блінкен та Кулеба жорстко відреагували на заяви Лаврова щодо Мінських угод
Джерело:  online.ua

Держсекретар США Ентоні Блінкен та глава українського МЗС Дмитро Кулеба жорстко відреагували на заяви російського дипломата Сергія Лаврова щодо нібито невиконання Києвом Мінських угод. Суперечка відбулась під час вчорашньої неформальної зустрічі перед засіданням міністрів ОБСЄ.

Джерело: ЄП

Лавров спровокував дискусію тим, що звинуватив офіційний Київ у невиконанні українськими військовослужбовцями Мінських угод та зриві режиму тиші на Донбасі. Також з його боку лунали тез про “держпереворот та нацистів в Україні”.

Зі свого боку, український дипломат Кулеба поставив на місце Лаврова, заявивши, що факто того, що Росія обстрілює українську землю та вбиває українських військових – загальновідомий. Він додав про систематичне блокування з російського боку діяльності СММ ОБСЄ. Блінкен рішуче підтримав українського колегу.

Зазначимо, зустріч між Блінкеном та Лавровим відбулася вперше після оприлюднення виданням Politico резонансних супутникових знімків, які підтвердили концентрацію біля українського кордону майже 100-тисячної армії РФ. Це викликало занепокоєння як в союзників України в Європі, так і в Штатах.

Зокрема, у Великій Британії заявили, що будь-яке вторгнення Росії в Україну спричинить серйозні дипломатичні та економічні наслідки для Москви. Також відомо, що Лондон на тлі ескалації готовий перекинути до України 600 військових підрозділу SAS (Спеціальної повітряної служби) та парашутного полку.

Від 400 до 600 військовослужбовців готові. Їхнє обладнання упаковане, і вони готові летіти в Україну і або приземлитися, або стрибнути з парашутом. Вони підготувалися до обох випадків, – йдеться у повідомленні mirror.co.uk з посиланням на свої джерела.

Високий ризик повторення Холодної війни між Заходом і Росією

Найвищий військовий офіцер Великобританії, генерал сер Нік Картер, попередив, що існує більший ризик випадкової війни між Заходом і Росією, ніж будь-коли з часів холодної війни.

Ми повинні бути обережними, щоб люди не допустили, щоб войовничий характер деяких з нашої політики закінчився в положенні, коли ескалація призводить до прорахунків.

 – Нік Картер, начальник штабу оборони Великої Британії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?