Близько 600 людей загинули через авіаудар РФ по Драмтеатру в Маріуполі — AP
Категорія
Україна
Дата публікації

Близько 600 людей загинули через авіаудар РФ по Драмтеатру в Маріуполі — AP

Близько 600 людей загинули через авіаудар РФ по Драмтеатру в Маріуполі — AP
Джерело:  online.ua

Внаслідок російського авіаудару по Драматичному театру в Маріуполі 16 березня загинуло близько 600 мирних жителів. Про це йдеться у розслідуванні Associated Press.

Джерело: AP

Близько 600 людей загинули від авіаудару в Маріуполі

Розслідування Associated Press виявило докази того, що напад був насправді набагато смертоноснішим, ніж передбачалося, внаслідок чого загинуло близько 600 людей всередині та зовні будівлі. Це майже вдвічі перевищує кількість загиблих, про яку повідомлялося досі, а за оцінками багатьох тих, хто вижив, це число ще вище, - стверджують в агенстві.

У виданні зазначають, що у ході розслідування АР відтворило хронологію подій, що відбулися у театрі 16 березня, на основі розповідей 23 рятувальників, що вижили, і людей, добре знайомих із ситуацією.

Усі свідки розповіли, що на польовій кухні біля театру було щонайменше 100 людей. Ніхто з них не вижив.

Також, за словами очевидців, кімнати та коридори театру були переповнені: приблизно одна людина на кожні 3 квадратні метри.

Ті, хто вижив, оцінюють, що всередині Драмтеатру на момент авіаудару було приблизно 1000 людей. Ніхто, зокрема рятувальники, не бачили, щоб врятуватись вдалося більш ніж 200 людям.

Розслідування також спростовує твердження Росії про те, що театр служив українською військовою базою. Ніхто зі свідків не бачив українських військових, які діяли всередині будівлі.

І ніхто не сумнівався, що театр був зруйнований внаслідок удару російської авіації, спрямованого точно по цивільній меті, театру, де було найбільше бомбосховище міста і де знаходилися діти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?